Αρχική Περιβάλλον Στην Σκωτία φτιάχνουν δρόμους με πλαστικά μπουκάλια

Στην Σκωτία φτιάχνουν δρόμους με πλαστικά μπουκάλια

0
Στην Σκωτία φτιάχνουν δρόμους με πλαστικά μπουκάλια
Διαφήμιση

Μια Σκωτσέζικη εταιρεία μετατρέπει τα πλαστικά μπουκάλια σε νέους δρόμους και μάλιστα ανθεκτικούς. Η άσφαλτος αντέχει τρεις φορές περισσότερο από την κανονική.

Ο μηχανικός Toby McCartney, είχε την ιδέα από την Ινδία. Εκεί είδε ανθρώπους να συνδυάζουν ντίζελ και απορρίμματα πλαστικών για να γεμίσουν λακκούβες.
Μαζί με τους φίλους του Gordon Reid και Nick Burnett ίδρυσαν την MacRebur – The Plastic Road Company για την κατασκευή δρόμων με τη χρήση πλαστικών απορριμμάτων.

Στην Σκωτία φτιάχνουν δρόμους με πλαστικά μπουκάλια

Και το Linkwood Steadings στη Σκωτία είναι η πρώτη περιοχή στον κόσμο με άσφαλτο από 6.000 πλαστικά μπουκάλια. Είκοσι τόνοι ανακυκλωμένων πλαστικών μετατράπηκαν σε μικροσκοπικά σφαιρίδια που χρησιμοποιήθηκαν ως επιφάνεια του δρόμου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι τρεις φορές πιο ανθεκτική από τον παραδοσιακό ασφαλτοστρωμένο δρόμο, λόγω της ευελιξίας του υλικού.

Η εταιρεία συλλέγει πλαστικά απόβλητα τόσο από εμπορικούς όσο και από οικιστικούς χώρους.
Το 60% των συνολικών απορριμμάτων που συλλέγονται προέρχεται από εμπορικά καταστήματα ενώ ένα 40% συλλέγεται από τα νοικοκυριά.

Στην Σκωτία φτιάχνουν δρόμους με πλαστικά μπουκάλια

Μόλις τα συλλέξουν, χρησιμοποιούν έναν κοκκοποιητή για να τα μετατρέψουν σε λεπτά κομμάτια.
Οι μικρότεροι πλαστικοί κόκκοι στη συνέχεια αναμιγνύονται με έναν ενεργοποιητή. Είναι μια ουσία που δεσμεύει σωστά τους πλαστικούς κόκκους. Έτσι αναμιγνύονται οι κόκκοι με μια ουσία ενεργοποιητή για να διατηρήσουν ένα καλό πλαστικό δέσιμο με τους δρόμους.

Η MacRebur – The Plastic Road Company χρησιμοποιεί μόνο πλαστικό που έχει χαρακτηριστεί ως απόβλητο. Δεν χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα ή νέα πλαστικά είδη.

Ο πλαστικός ενεργοποιητής τους έχει ήδη κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και το αποκαλούν μείγμα MacRebur.
Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι το μέλλον της ανακύκλωσης. Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει το μέλλον που θα σώσει τη Γη από την πλήρη καταστροφή.

Διαφήμιση