Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια “Τουρισμός για Όλους”: Ρεκόρ συμμετοχών “ρίχνει” την πλατφόρμα – Συζητείται παράταση προθεσμιών

“Τουρισμός για Όλους”: Ρεκόρ συμμετοχών “ρίχνει” την πλατφόρμα – Συζητείται παράταση προθεσμιών

0
Τουρισμός
Διαφήμιση

Άνοιξε χτες το βράδυ, η πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Τουρισμός Για Όλους».

Λόγω της συμμετοχής ρεκόρ η διαδικτυακή πλατφόρμα “πέφτει” και τεχνικοί δουλεύουν πυρετωδώς για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Τα σενάρια για την παράταση

Οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων, η υποβολή των οποίων θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου, θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr.

Πηγές από το υπουργείο Τουρισμού κάνουν λόγο για παράταση, προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι να προλάβουν να καταθέσουν την αίτηση τους.

Οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις θα γίνονται με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ στις εξής ημερομηνίες:

  • Δευτέρα, 29 Ιουνίου και Τρίτη, 30 Ιουνίου – ΑΦΜ που λήγουν σε 0 – 1 – 2
  • Τετάρτη, 1η Ιουλίου – ΑΦΜ που τελειώνουν σε 3 – 4 – 5
  • Πέμπτη, 2 Ιουλίου – ΑΦΜ που λήγουν σε 6 – 7
  • Παρασκευή, 3 Ιουλίου – ΑΦΜ που λήγουν σε 8 – 9

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή βρίσκονται εν διαστάσει ή είναι διαζευγμένα, τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018.

Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης.

Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται η προηγούμενη αυθεντικοποίηση (επαλήθευση της ταυτότητας) των δικαιούχων με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

Αιτήσεις που υποβάλλονται με διαφορετικό τρόπο ή υποβάλλονται εκτός της προθεσμίας που ορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση δεν λαμβάνονται υπόψη.

Υπενθυμίζεται πως με το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», το μεγαλύτερο τα τελευταία χρόνια πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει 30 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε 250.000 δικαιούχους και ωφελούμενούς τους να απολαύσουν σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών σε μια σειρά από πανέμορφους προορισμούς, σε όλη τη χώρα.

Διαφήμιση