Αρχική Επιλεγμένα Πυροπροστασία: 20 νέα οχήματα – δωρεά από την Παπαστράτος

Πυροπροστασία: 20 νέα οχήματα – δωρεά από την Παπαστράτος

0
Πυροπροστασία: 20 νέα οχήματα - δωρεά από την Παπαστράτος
Διαφήμιση

Είκοσι νέα πυροσβεστικά οχήματα δώρισε η εταιρεία «Παπαστράτος» σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Στην τελετή παραλαβής παρέστησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Αντιστράτηγος ε.α. Βασίλης Παπαγεωργίου.

Η διπλή πρόκληση

πυρο5

“Η Ελλάδα ενισχύει και βελτιώνει δομικά το σύστημα πολιτικής προστασίας, εγγυώμενη την ασφάλεια των πολιτών της και των επισκεπτών απέναντι σε όλες τις προκλήσεις”, επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

“Φέτος θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα δύο προκλήσεις: Η μια είναι η ετήσια πρόσκληση της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Η δεύτερη είναι η πρόκληση της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, της επιτήρησης της εισόδου των πολλών επισκεπτών που ελπίζουμε να έρθουν στη χώρα μας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Το έργο της Πολιτικής Προστασίας φέτος είναι διπλό, εξαιρετικά σύνθετο, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να το φέρουμε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Το ανθρώπινο δυναμικό

πυρο3

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι “φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ” για την αντιπυρική περίοδο, καθώς το σύστημα έκτακτης ανάγκης «112» έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν αναδιαταχθεί ώστε να ανταποκρίνονται ταχύτερα στις ανάγκες της επικράτειας, ο στόλος αεροπορικών και επίγειων μέσων έχει διευρυνθεί, ενώ το Σώμα διαθέτει φέτος 1.300 περισσότερους εποχικούς πυροσβέστες.

Η δωρεά

πυρο4

Η δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος», ύψους περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενισχύει την Πυροσβεστική με 20 πετρελαιοκίνητα, ευέλικτα αυτοκίνητα που έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν γρήγορα δασικές εστίες φωτιάς, μέσω δασικών δρόμων, όπου οι ογκωδέστερες υδροφόρες δυσκολεύονται να κινηθούν.

“Αποδίδω πάρα πολύ μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι ο στόλος της Πυροσβεστικής εξοπλίζεται με οχήματα τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα να κινηθούμε εντός του δάσους, όπως πολύ καλά γνωρίζετε να κάνετε και να αντιμετωπίζουμε την πυρκαγιά στα πρώτα λεπτά”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα εύσημα

πυρο2

Απευθυνόμενος στο προσωπικό της Πυροσβεστικής, ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε τη μεγάλη γενναιότητα των γυναικών και των ανδρών που μάχονται με πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλες καταστροφές, θέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο. “Όταν κάποιοι άλλοι φοβούνται, εσείς πέφτετε στην κυριολεξία στη φωτιά, όχι γιατί δεν φοβάστε, αλλά γιατί έχετε μάθει να δουλεύετε παρά το φόβο σας. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και γι’ αυτό σας είμαστε όλοι υπόχρεοι“, ανέφερε.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here