Αρχική COVID-19 Πόσο ασφαλή είναι τα επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία στη διάρκεια της πανδημίας

Πόσο ασφαλή είναι τα επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία στη διάρκεια της πανδημίας

0
επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία
Διαφήμιση

Εν’ μέσω πανδημίας, μία μάχη κινδυνεύει να χαθεί. Αυτή για τη μείωση χρήσης των πλαστικών. Και περισσότεροι από 100 επιστήμονες με δήλωση τους διαβεβαιώνουν πως τα επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Οι 119 επιστήμονες από 18 χώρες λένε ότι τα επαναχρησιμοποιήσιμα δοχεία δεν αυξάνουν την πιθανότητα μετάδοσης ιών, σύμφωνα με την Guardian.

Ορισμένα καφέ έχουν ήδη σταματήσει να δέχονται επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

“Να αποφύγουμε την υπερβολική κατανάλωση πλαστικών μίας χρήσης”, λένε οι επιστήμονες

Πλαστικά ποτήρια

“Ελπίζω να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση Covid-19 πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Για να λύσουμε τα ολέθρια προβλήματα που σχετίζονται με τα πλαστικά στο περιβάλλον, δηλώνει η Σάρλοτ Ουίλιαμς, καθηγήτρια Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Πρέπει να κάνουμε κάθε προσπάθεια να αποφύγουμε την υπερβολική κατανάλωση πλαστικών μίας χρήσης. Ιδιαίτερα σε εφαρμογές όπως η συσκευασία”.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός εξαπλώνεται κυρίως από την εισπνοή σταγονιδίων, παρά μέσω επαφής με επιφάνειες, λένε οι επιστήμονες.

Πως καθαρίζονται τα επαναχρησιμοποιήσιμα δοχεία

επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία

Η συμβουλή των επιστημόνων για τους καταναλωτές είναι να πλένουν καλά τα επαναχρησιμοποιήσιμα δοχεία. Με ζεστό νερό και απορρυπαντικό ή σαπούνι.

“Η πανδημία Covid-19 άλλαξε πολλές από τις συνήθειες μας, τονίζει η Νίνα Σκρακ από την Greenpeace UK.

Είναι σημαντικό που περισσότεροι από 100 ειδικοί μας διαβεβαίωσαν ότι τα επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία είναι ασφαλή για τρόφιμα, ποτά και άλλα είδη παντοπωλείου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εάν πλυθούν σωστά“.

Η απαγόρευση των πλαστικών μίας χρήσης θα τεθεί σε ισχύ στην Ευρώπη το επόμενο έτος, αλλά υπάρχουν ανησυχίες ότι η βιομηχανία συσκευασιών χρησιμοποιεί την πανδημία για να την αντιδράσει.

Διαφήμιση