Αρχική COVID-19 Πως με την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης θα αποφευχθεί το δεύτερο κύμα...

Πως με την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης θα αποφευχθεί το δεύτερο κύμα κορωνοϊού

0
Διαφήμιση

Η ατμοσφαιρική ρύπανση πρέπει να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα για να αποφευχθεί το δεύτερο κύμα κορωνοϊού.
Αυτό υποστηρίζει έκθεση της διακομματικής επιτροπής για την ατμοσφαιρική ρύπανση βουλευτών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με την Guardian, στην έκθεση αναφέρεται πως υπάρχουν αυξημένα στοιχεία από όλο τον κόσμο που συνδέουν την μόλυνση του αέρα με αυξημένες λοιμώξεις και θανάτους από το Covid-19.

Το lockdown μείωσε τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε πολλά μέρη. Και οι Βρετανοί βουλευτές δήλωσαν ότι χρειάζονται μέτρα για να διασφαλιστεί ότι η ρύπανση θα παραμείνει χαμηλή.

Η έκθεση βασίζεται σε στοιχεία από επιστήμονες, επιχειρήσεις και τοπικές αρχές και προτείνει μια σειρά ενεργειών.
Όπως η συνέχιση της κατ ‘οίκον εργασίας, οι συχνότερες υπηρεσίες δημόσιων μεταφορών για την αποφυγή του πλήθους και η σταδιακή κατάργηση της καύσης ξύλου και άνθρακα στα σπίτια.

Προτρέπει επίσης την ανάπτυξη ζωνών καθαρού αέρα, που καθυστερούν επί του παρόντος λόγω της πανδημίας, καθώς και ένα σχέδιο καταστροφής βρόμικων οχημάτων.

Όπως αναφέρεται “νέα στοιχεία ενός βιολογικού μηχανισμού θα μπορούσαν να εξηγήσουν πώς η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τις μολύνσεις Covid-19”.
Κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξήγηση γιατί ορισμένα έθνη έχουν επηρεαστεί περισσότερο από τον ιό.

“Χρειαζόμαστε ποιότητα του αέρα καθώς βγαίνουμε από το κλείδωμα και όχι ένα δεύτερο κύμα Covid-19”

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

“Χρειαζόμαστε ποιότητα του αέρα καθώς βγαίνουμε από το κλείδωμα και όχι ένα δεύτερο κύμα Covid-19 δεύτερη επειδή οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους αντί τις δημόσιες συγκοινωνίες ή να εργάζονται από το σπίτι, δήλωσε ο βουλευτής Γκερέντ Ντέιβις, πρόεδρος της διακομματικής κοινοβουλευτικής ομάδας για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Πρέπει να έχουμε καθαρότερο αέρα τα επόμενα χρόνια για να διασφαλίσουν καλύτερη δημόσια υγεία και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα έναντι μελλοντικών πανδημιών“.

Νέα εργαστηριακή έρευνα του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, έδειξε ότι η βραχυπρόθεσμη έκθεση των κυττάρων των αεραγωγών σε σωματίδια ρύπανσης από την κυκλοφορία αύξησε τον αριθμό των υποδοχέων ACE2, που ευθύνονται για το κορωνοϊό.
Και το επόμενο βήμα για τους επιστήμονες είναι να επιβεβαιωθεί ότι η μόλυνση από ιό αυξάνεται σε αυτά τα κύτταρα.

“Θα ήμουν έκπληκτος αν όχι, λέει ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Τζόναθαν Γκρίγκ.

Είναι όλο και πιο πιθανό ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση να αυξάνει την ευπάθεια στη μόλυνση Covid-19.

Η αποτροπή των ρύπων κυκλοφορίας από την επανεμφάνιση οχημάτων στους δρόμους μας πρέπει επομένως να αποτελεί μέρος της πολιτικής Covid-19”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ. Η δική τους έρευνα δείχνει ότι ακόμη και μια μικρή, μονή μονάδα αύξηση στα επίπεδα ρύπανσης σωματιδίων τα χρόνια πριν από την πανδημία σχετίζεται με σημαντική αύξηση του ποσοστού θανάτου.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση απαντά στις διαφορές στα ποσοστά θνησιμότητας Covid-19

Κορωνοϊός
(EUROKINISSI)

“Η ατμοσφαιρική ρύπανση και το Covid-19 είναι ακόμη πιο επικίνδυνα μαζί, δήλωσε η Ρέιτσελ Νέδερι από το Χάρβαρντ, μιλώντας σε εκδήλωση για το θέμα.

Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να μας βοηθήσουν να προετοιμαστούμε. Και να προτρέψουμε τους πληθυσμούς σε περιοχές με υψηλότερη ατμοσφαιρική ρύπανση να λάβουν προφυλάξεις και να διαθέσουν επιπλέον πόρους.”

Η Ρέιτσελ Νέδερι υπογράμμισε πως η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να βοηθήσει στην εξήγηση των διαφορών που παρατηρούνται στα ποσοστά θνησιμότητας Covid-19 μεταξύ διαφορετικών φυλετικών ομάδων.

“Οι έγχρωμοι και οι φτωχοί άνθρωποι επηρεάζονται δυσανάλογα από την ατμοσφαιρική ρύπανση”, είπε χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε στην εκδήλωση ο καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Γιορκ και πρόεδρος της ομάδας εμπειρογνωμόνων της βρετανικής κυβέρνησης για την ποιότητα του αέρα Αλαστάιρ Λούιες “οι αλλαγές που παρατηρήθηκαν σε ορισμένους ατμοσφαιρικούς ρύπους κατά τη διάρκεια του κλειδώματος ήταν δραματικές.
Και δίνουν μια ένδειξη για το τι πρέπει να είναι δυνατό για το Ηνωμένο Βασίλειο στο μέλλον”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here