Αρχική COVID-19 Στους δήμους το “μπαλάκι” για την επαναλειτουργία των παιδικών χαρών

Στους δήμους το “μπαλάκι” για την επαναλειτουργία των παιδικών χαρών

0
Παιδικές Χαρές

Οι δημοτικές αρχές καλούνται να αποφασίσουν πότε οι παιδικές χαρές θα γεμίσουν πάλι με παιδιά ακολουθώντας τα μέτρα χαλάρωσης στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 176 που έστειλε στους δήμους ο ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Σταυριανουδάκης, το άνοιγμα των παιδικών χαρών είναι στη διακριτική ευχέρεια των δήμων και θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι οι χώροι πληρούν όλα τα κριτήρια ασφαλείας σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Η εγκύκλιος “Επαναλειτουργία παιδικών χαρών των ΟΤΑ”

Οικογένεια - Παιδί - Παιχνίδια

Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος “Στο πνεύμα των διατάξεων της από 1η.05.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου  “Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα” ανεστάλη η λειτουργία των παιδικών χαρών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.)”.

“Η επαναλειτουργία τους προϋποθέτει την πλήρωση όλων των απαιτήσεων ασφαλείας, όπως αυτές περιγράφονται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την οργάνωση, τη λειτουργία και την πιστοποίησή τους, και εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του οικείου Ο.Τ.Α. και σε απόλυτη συνάρτηση αφενός των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν ανά περιοχή αφετέρου της πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας που έχουν ορισθεί και ισχύουν”.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here