Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Μπακογιάννης: Απαντά στα “παράπονα” των δημοτών

Μπακογιάννης: Απαντά στα “παράπονα” των δημοτών

0
megalos peripatos
Διαφήμιση

Στα …παράπονα των Αθηναίων απάντησε την Παρασκευή ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μέσω του ραδιοσταθμού Αθήνα 9.84. Μίλησε για τον Μεγάλο Περίπατο, το Γήπεδο του Παναθηναϊκού, και ό,τι άλλο έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα το τελευταίο διάστημα.

Για τον Μεγάλο Περίπατο

Μπακογιάννης: Απαντά στα

Αναφερόμενος κατ’ αρχάς στις αντιδράσεις και την ταλαιπωρία που δημιούργησαν τα έργα για τον Μεγάλο Περίπατο, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «κανείς δεν ήθελε να περάσει την δύσκολη κατάσταση – κανείς δεν ήθελε να πάρει το ανάθεμα. Εγώ δεν μπορώ να συμβιβαστώ με μια πόλη που είναι εγκαταλειμμένη. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ακούσουμε την πραγματικότητα -υπάρχει ταλαιπωρία και υπήρξε ένταση- καταλαβαίνω ότι αυτό που κάνουμε αλλάζει τις συνήθειες των ανθρώπων, αλλά οι πόλεις δεν αλλάζουν σε μια μέρα με μαγικό ραβδάκι».

Για το Γήπεδο του Παναθηναϊκού και τη Διπλή Ανάπλαση

Βοτανικός μακέτα

Επανέλαβε ότι, οι οριστικές ανακοινώσεις σχετικά με το Γήπεδο του Παναθηναϊκού θα γίνουν μέχρι το τέλος καλοκαιριού, ενώ επισήμανε ότι έχει κάνει την επιλογή να πειθαρχήσει.

Και εξηγεί: “Όταν βγούμε να μιλήσουμε για το γήπεδο, για τη διπλή ανάπλαση, για το Βοτανικό, θα το κάνουμε όταν έχουμε “δέσει” τρία πράγματα:

  • Το σχέδιο: Τι είναι δηλαδή αυτό που θέλουμε να κάνουμε.
  • Τις πηγές χρηματοδότησης: Να τα έχουμε τα λεφτά και να μην λέμε “θα βρούμε τα λεφτά” και
  • Το χρονοδιάγραμμα: Να πούμε δηλαδή με απόλυτη βεβαιότητα, όχι μόνο στους φίλους τους Παναθηναϊκού, αλλά και σε όλους τους Αθηναίους, ότι αυτό είναι που θα γίνει και θα γίνει».

Για τα παγκάκια και τις ζαρτινιέρες

Ο Μεγάλος Περίπατος στην Αθήνα, Σύνταγμα

Για τις αντιδράσεις και το κόστος στις ζαρτινιέρες και τα παγκάκια ο κ. Μπακογιάννης είπε μεταξύ άλλων ότι «θα είναι σύνθετες μεταλλικές κατασκευές – η καθεμιά ζυγίζει ένα τόνο για να μην γίνεται πολεμοφόδιο στις διαδηλώσεις- είναι αντιγκράφιτι και όταν μπει στο τελικό σχέδιο ο μεγάλος περίπατος θα τα διανείμουμε στις γειτονιές της Αθήνας για να ομορφύνουν»…

Μπορείτε να ακούσετε όλη την εκπομπή ΕΔΩ 

Διαφήμιση