Αρχική Διάστημα Κοντά από τον Ήλιο περνά το ευρωπαϊκό σκάφος Solar Orbiter

Κοντά από τον Ήλιο περνά το ευρωπαϊκό σκάφος Solar Orbiter

0
Solar Orbiter στον Ήλιο
Διαφήμιση

Το ευρωπαϊκό σκάφος Solar Orbiter (SolO) κάνει σήμερα το πρώτο στενό πέρασμα του από τον Ήλιο σήμερα Δευτέρα. Σε απόσταση μόλις 77 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Το Solar Orbiter κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο. Είναι ένα σκάφος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) που συναρμολογήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την αεροδιαστημική εταιρεία Airbus.

Solar Orbiter 2 Τώρα είναι σε αποστολή μαζί με το αντίστοιχο Parker Solar Probe της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), που προηγήθηκε. Για να μελετήσουν για πρώτη φορά από τόσο κοντά και με τόση λεπτομέρεια τον Ήλιο.

Το κοντινό πέρασμα, γνωστό ως περιήλιο, βάζει το Solar Orbiter ανάμεσα στις τροχιές της Αφροδίτης και του Ερμή, σύμφωνα με το BBC.

Τα επόμενα χρόνια, το ευρωπαϊκό σκάφος θα πλησιάσει ακόμα πιο κοντά, σε απόσταση 43 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο.

Solar Orbiter

Μέχρι σήμερα μόνο πέντε άλλες αποστολές έχουν πλησιάσει κοντά. Τα Mariner 10, Helios 1 & 2, Messenger και Parker Solar Probe. Αλλά τα σκάφη δεν είχαν τις ίδιες τεχνολογικές δυνατότητες παρατήρησης.

Η επόμενη μεγάλη αποστολή του SolO είναι στην Αφροδίτης. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Δεκεμβρίου στα περίπου 500.000 χλμ πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη.

Διαφήμιση