Αρχική Περιβάλλον Ιωάννινα: Ο πρώτος δήμος που περνά στην ψηφιακή εποχή!

Ιωάννινα: Ο πρώτος δήμος που περνά στην ψηφιακή εποχή!

0
SAP ΝΟW Athens 2018
Διαφήμιση

Τελικά τα πιο πρωτοπόρα και τολμηρά πράγματα συμβαίνουν στην περιφέρεια: Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ο πρώτος μεγάλος περιφερειακός δήμος της χώρας που αποφάσισε να καταργήσει το χαρτί εκσυγχρονίζοντας τις διαδικασίες του μέσω της αποκλειστικής χρήσης των ψηφιακών εφαρμογών, δηλαδή της διακίνησης μόνο ηλεκτρονικών εγγράφων.

Το πληροφοριακό σύστημα Ίριδα, που έχει αναπτυχθεί από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και έχει παραχωρηθεί δωρεάν στο ελληνικό δημόσιο, θα εφαρμοστεί στον δήμο από τις 15 Ιουλίου βάζοντας τέλος στις χρονοβόρες, κοστοβόρες, αντιπεριβαλλοντικές και γενικότερα, παλαιάς κοπής διαδικασίες. Παράλληλα θα επιταχύνει την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα μειώσει το λειτουργικό κόστος διακίνησης των εγγράφων, απελευθερώνοντας ανθρώπινο δυναμικό που είναι απαραίτητο σε άλλους τομείς.

Ο κυκεώνας των πρωτοκόλλων

Ιωάννινα: Ο πρώτος δήμος που περνά στην ψηφιακή εποχή!

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δήμος Ιωαννιτών διαθέτει σήμερα συνολικά 18 πρωτόκολλα, απασχολώντας γι’ αυτά 36 υπαλλήλους, ενώ στο εξής θα χρησιμοποιεί μόνο ένα και  ψηφιακό.

“Αντιλαμβάνεται κανείς, για τι ποσοστά απελευθέρωσης έμψυχου δυναμικού μιλάμε που θα μπορεί να απασχοληθεί και να προσφέρει καλύπτοντας άλλες ανάγκες”, επισήμανε ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Έξυπνης Πόλης Γιάννης Λυκογιώργος.

Παράδειγμα προς μίμηση

Ιωάννινα

Μετά από την απαραίτητη προεργασία που ολοκλήρωσε η Αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Έξυπνης Πόλης ξεκίνησε η εκπαίδευση των προϊσταμένων και των διευθυντών όλων των υπηρεσιών για την λειτουργία του προγράμματος «Ίριδα».

“Είμαστε ένας από τους Δήμους που καινοτομούν. Με την ανάπτυξη και την λειτουργία του προγράμματος μειώνουμε την γραφειοκρατία και κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα του πολίτη”, τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

“Ο Δήμος Ιωαννιτών θα αποτελέσει καταλύτη ώστε η Ηλεκτρονική Διαχείριση Εγγράφων να υιοθετηθεί και από άλλους ΟΤΑ και φορείς. Το υπουργείο Εσωτερικών διαπιστώνοντας το υψηλό επίπεδο της ομάδας υποστήριξης της ΙΡΙΔΑΣ που λειτουργεί ήδη στο Δήμο αποφάσισε να αναπτύξει μόνιμη συνεργασία με μέλη της ομάδας ώστε να αποτελούν τους εκπαιδευτές για άλλους Δήμους και Περιφέρειες. Αυτό είναι και σημαντικό και τιμητικό” συμπλήρωσε ο κ. Λυκογιώργος.

Η ψηφιακή εποχή είναι εδώ, καιρός να το τολμήσουν και οι άλλοι δήμοι της χώρας!

Διαφήμιση