Αρχική Μεταφορές Galileo Green Lane: Εφαρμογή για την κυκλοφορία εμπορευμάτων εν μέσω πανδημίας

Galileo Green Lane: Εφαρμογή για την κυκλοφορία εμπορευμάτων εν μέσω πανδημίας

0
Galileo Green Lane
Διαφήμιση

Μια νέα εφαρμογή, την Galileo Green Lane, που έχει ως στόχο τη διαφύλαξη της κυκλοφορίας εμπορευμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εισήγαγε ο Οργανισμός του Ευρωπαϊκού GNSS (GSA) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Η εφαρμογή αποτελεί βασικό εργαλείο της ΕΕ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των οδηγών φορτηγών, καθώς έχει πάνω από 2.500 λήψεις ήδη από τις αρχές Μαΐου.

Βασίζεται στις οδηγίες για τις «πράσινες λωρίδες», τις οποίες παρουσίασε η Επιτροπή στις 23 Μαρτίου 2020, με σκοπό τη δημιουργία σημείων διέλευσης των συνόρων, ανοικτών σε όλα τα οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων κατά μήκος του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ).

Ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων

Galileo Green Lane app

Η εφαρμογή στηρίζει την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων στην εσωτερική αγορά, πράγμα που αποτελεί και θεμελιώδη αρχή της ΕΕ. Απεικονίζει την κατάσταση στα σύνορα παρέχοντας στους οδηγούς και τις εθνικές αρχές πληροφορίες σχετικά με τη ροή της κυκλοφορίας και τους χρόνους αναμονής

Μια καινοτόμα εφαρμογή

Αυτόνομο φορτηγό Galileo Green Lane

“Με την εφαρμογή Galileo Green Lane αποδεικνύουμε την αξία των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών για την παροχή καινοτόμων και απτών λύσεων, για παράδειγμα για την υποστήριξη της ελεύθερης ροής εμπορευμάτων σε όλη την ενιαία αγορά” επισήμανε ο Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά. 

“Ενώ έκλειναν τα σύνορα και επίκειντο μέτρα περιορισμού, ανοίξαμε τις πράσινες λωρίδες και έτσι αποτρέψαμε την εκδήλωση κρίσης στην αλυσίδα εφοδιασμού. Τα κράτη μέλη ενστερνίστηκαν την ιδέα αυτή και την έθεσαν σε λειτουργία πολύ γρήγορα. Η εφαρμογή Galileo Green Lane είναι άμεσο αποτέλεσμα του συντονισμού των μεταφορών σε επίπεδο ΕΕ. Παροτρύνω τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις του τομέα των μεταφορών να κατεβάσουν την εφαρμογή και να τη χρησιμοποιούν” πρόσθεσε η Επίτροπος Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ, και η εφαρμογή Galileo Green Lane εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here