Αρχική Περιβάλλον Φιλικά προς το περιβάλλον ταξίδια επιλέγουν οι γυναίκες

Φιλικά προς το περιβάλλον ταξίδια επιλέγουν οι γυναίκες

0
ταξίδια γυναίκα
Διαφήμιση

Οι γυναίκες στα ταξίδια έχουν μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση από ότι οι άντρες. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα από το πανεπιστήμιο του Otago στη Νέα Ζηλανδία δημοσιεύτηκε στο Science Direct.

Το πανεπιστήμιο ανέλυσε στοιχεία μετακίνησης 50.000 ατόμων από το 2002 έως το 2014, από το New Zealand Household Travel Survey.

τρενο γυναίκα

Ταξίδια, ανάλογα με το φύλο

Η επικεφαλής ερευνήτρια Δρ. Καρολίν Σό είπε ότι ενώ “οι άνδρες και οι γυναίκες ταξιδεύουν κυρίως με αυτοκίνητο. Αλλά υπάρχουν διαφορετικά πρότυπα ταξιδιού που συνδέονται με το φύλο“.

Οι γυναίκες χρησιμοποιούν πιο διαφορετικούς τρόπους ταξιδιού και δημιουργούν χαμηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τους άνδρες. Όπως το περπάτημα και χρήση δημόσιων συγκοινωνιών.

  • Οι γυναίκες έχουν περισσότερες από δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να ταξιδέψουν με ποδήλατο.
  • Οι γυναίκες έκαναν περισσότερα ταξίδια, αλλά ταξίδευαν μεταξύ 12-17% λιγότερα χιλιόμετρα την ημέρα. Και είχαν περισσότερες πιθανότητες να περπατήσουν και να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες από τους άνδρες.
    Έτσι, οι γυναίκες είχαν συνολικά ένα πιο διαφορετικό και χαμηλότερο προφίλ ταξιδιού εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από τους άνδρες.

ποδήλατο γυναίκα

Οι γυναίκες πραγματοποίησαν επίσης περισσότερα ταξίδια με αυτοκίνητο με λιγότερο από πέντε χιλιόμετρα κάθε μέρα από τους άνδρες. Ταξίδια που θα μπορούσαν ενδεχομένως να γίνουν με ποδήλατο.

“Αλλά, όπως τονίζει η Δρ. Καρολίν Σό χρειάζεται βελτιωμένη υποδομή ποδηλασίας για να ενθαρρύνει στην χρήση ποδηλάτου”.

Διαφήμιση