Αρχική Ειδήσεις Eurogroup: Τέλος στην προστασία πρώτης κατοικίας από 1η Αυγούστου

Eurogroup: Τέλος στην προστασία πρώτης κατοικίας από 1η Αυγούστου

0
Κατοικία, πολυκατοικίες, σπίτια, επιδότηση ενοικίου
Πηγή: EUROKINISSI
Διαφήμιση

Το Eurogroup, καλεί την χώρα μας να βάλει οριστικό τέλος στην προστασία πρώτης κατοικίας έως τις 31 Ιουλίου 2020. Και πρέπει να νομοθετήσει νέο πτωχευτικό κώδικα. Που θα προβλέπει τη δυνατότητα για ρευστοποίηση όλων των εξασφαλίσεων (πλειστηριασμοί για όλα τα ακίνητα).

Το Eurogroup εκδηλώνει την πρόθεσή του να μην επιτρέψει -ακόμη και στις ειδικές συνθήκες που δημιουργεί η κρίση του κοροναϊού– οποιαδήποτε περαιτέρω παράταση του προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία.
Έτσι, από το Σεπτέμβριο θα γίνονται πλειστηριασμοί ακινήτων που αφορούν πρώτη κατοικία.

Όλα αυτά αναφέρονται στο ανακοινωθέν του Eurogroup που εξέδωσε ειδικά για την Ελλάδα μετά τη χθεσινή συνεδρίαση. Και άναψε το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 748 εκατ. ευρώ προς τη χώρα.

Eurogroup: Τέλος στην προστασία πρώτης κατοικίας από 1η Αυγούστου
ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. (EUROKINISSI)

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης σημειώνουν ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Δηλαδή στην κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και την καθιέρωση νέου πτωχευτικού κώδικα, αναγνωρίζοντας όμως ότι αυτό οφείλεται στην πανδημία. Και καθιστά σαφές ότι δεν γίνεται ανεκτή άλλη καθυστέρηση και η προστασία πρέπει να αρθεί ως το τέλος Ιουλίου.

Το Eurogroup δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.
Λόγω του ότι το 2019 σημειώθηκαν καθυστερήσεις. Και η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση να εκκαθαρίσει αυτές τις οφειλές 1,22 δις ευρώ, ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Διαφήμιση