Αρχική Επιλεγμένα Έδεσσα πόλη και προορισμός, φιλικοί στο ποδήλατο

Έδεσσα πόλη και προορισμός, φιλικοί στο ποδήλατο

0
εδεσσα ποδηλατα
Διαφήμιση

Με πάνω από 2000 ποδήλατα καθημερινά να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, η Έδεσσα φιλοδοξεί να γίνει ποδηλατικός προορισμός. Μία πρότυπη αγκαλιά στην βιώσιμη αστική κινητικότητα μέσω του ποδηλάτου.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου παρέλαβε το σήμα του «Φιλικού Προορισμού στο Ποδήλατο» από τον οργανισμό NATTOUR.

“Το ποδήλατο, αποτελεί υγεία και για τους πολίτες και για τους πολυπληθείς επισκέπτες τους οποίους καλούμε να γνωρίσουν την Έδεσσα μέσα από μια διαφορετική εμπειρία.

Με μελέτη θα δημιουργήσουμε και ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων παράλληλα με τους δρόμους σεβόμενοι όλοι όλους μέσα στο πλαίσιο”.

Η πόλη είναι από τους πρώτους προορισμούς στην Ελλάδα που παίρνουν το σήμα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Η διαδικασία πιστοποίησης και απονομής του σήματος έγινε μετά από μια μακρά διαδικασία υιοθέτησης προτύπων και κριτηρίων. Και οργανώθηκε από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας.

Ποδηλατικές διαδρομές για όλους

edessa

Η πρόεδρος της επιχείρησης Νατάσα Ιατρίδου δηλώνει ότι το ποδήλατο είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον επισκέπτη της πόλης να την γνωρίσει με άλλα μάτια όπως και όλη την περιοχή.

Η δημοτική επιχείρηση στηρίζει τις ποδηλατικές δράσεις. Και σχεδιάζει μαζί με τους πολίτες ποδηλατικές διαδρομές για όλους μας.

Την εκδήλωση στήριξε η ποδηλατική ομάδα του Αερωπού Έδεσσας. Ο σύλλογος παρουσίασε πολιτιστικές, κοινωνικές και αθλητικές δράσεις του. Που στόχο έχουν να βάλουν τις βάσεις ώστε η πόλη και η περιοχή να υιοθετήσουν το ποδήλατο και να ενθαρρύνουν την κουλτούρα του.

Την παρουσίαση έκανε ο Λάκης Φανιόπουλος, ο Χρήστος Ροδίφτσης, ο Σωτήρης Δραγούμης και ο προπονητής Γρηγόρης Σιώνης.

Η φύση και η υγεία το ζητούμενο

Έδεσσα

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση» Γιάννης Τσεπκεντζής δήλωσε ότι η φύση και η υγεία σήμερα είναι ζητούμενο. Είναι ορθό να προάγουμε την φιλική μετακίνηση σε σχέση και με την φιλικότητα στο περιβάλλον. Δίδοντας ευκαιρίες στους πολίτες και στους επισκέπτες να έρθουν πιο εύκολα σε επαφή με την πόλη και τον προορισμό.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Ευάγγελος Κυριακού υπεύθυνος Τουρισμού της Έδεσσας. Όπως δήλωσε η Ελλάδα είναι μια χώρα που πρέπει να γίνει φιλικότερη στο ποδήλατο κερδίζοντας όχι μόνο υγεία αλλά και οικονομία.

Τα κέρδη είναι περισσότερο ελεύθερη μετακίνηση, καθαρότερο περιβάλλον, μεγαλύτερη οικονομία αλλά και εξοικονόμηση χώρου για όσους πραγματικά χρειάζονται μετακίνηση με αυτοκίνητο.

Για τους επισκέπτες η εμπειρία της περιήγησης και της ξενάγησης με ποδήλατο προσφέρει μια εμπειρία υγείας στην φύση. Ενώ η συμμετοχή σε μια από τις εκδηλώσεις αφήνει πάντα την αίσθηση μιας πληρότητας κατάκτησης.

Το πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης καθώς και οι παραποτάμιες διαδρομές στον Εδεσσαίο Ποταμό είναι προσβάσιμες στους ποδηλάτες.

Στην Έδεσσα και την Ορεινή Πέλλα οργανώνονται οι ποδηλατικές εκδηλώσεις Δρόμοι του Κερασιού, Δρόμοι του Νερού και η Ανάβαση-Μάχη του Καιμάκτσαλάν με επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις ποδηλατικής υποστήριξης και προτάσεις διαδρομών και χάρτες από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here