Αρχική Διάστημα Διαγωνισμός: Η NASA αναζητά ιδέες για την καλύτερη τουαλέτα στη Σελήνη

Διαγωνισμός: Η NASA αναζητά ιδέες για την καλύτερη τουαλέτα στη Σελήνη

0
NASA
Διαφήμιση

Η NASA θέλει να δημιουργήσει την καλύτερη τουαλέτα της Σελήνης. Και ζητά ιδέες από το κοινό για τον καλύτερο τρόπο κατασκευής ενός εύχρηστου σεληνιακού αποχωρητηρίου.

Για τον λόγο ανακοινώνει τον διαγωνισμό Lunar Loo Challenge, σε συνεργασία με την HeroX για την καλύτερη διαστημική τουαλέτα. Και προσφέρει έως και 20.000 $ σε όποιον σχεδιάσει την καλύτερη διαστημική τουαλέτα για αστροναύτες, στο φεγγάρι.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis της NASA, θα στείλει μία γυναίκα και έναν άνδρα στη Σελήνη έως το 2024.
Αλλά πριν το κάνει χρειάζεται βοήθεια για να λύσει το μεγάλο πρόβλημα με τις διαστημικές τουαλέτες.
Το να πηγαίνεις στο μπάνιο στο διάστημα ήταν από καιρό ένα πρόβλημα. Σε μερικές από τις πρώτες διαστημικές αποστολές, οι αστροναύτες πήγαν πραγματικά στο μπάνιο με διαστημικές πάνες. Και σήμερα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις ίδιες πάνες μαζί με τουαλέτες μικροβαρύτητας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Αλλά τώρα ζούμε στο μέλλον και η NASA πιστεύει ότι αυτό πρέπει να αλλάξει.

Αυτό σημαίνει ότι η τουαλέτα επί του σκάφους πρέπει να είναι ευέλικτη. Και θα βρίσκεται σε τροχιά, όπου οι αστροναύτες θα είναι χωρίς βάρος, στο ένα έκτο της βαρύτητας της Γης στη σεληνιακή επιφάνεια. Και χωρίς μεγάλη βαρύτητα, τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο ακατάστατα.

Φεγγάρι, NASA

Η NASA σχεδιάζει επίσης να δοκιμάσει φέτος μια νέα τουαλέτα στο διαστημικό σταθμό. Η Universal Waste Management System τουαλέτα θα χρησιμοποιηθεί τελικά στο μελλοντικό διαστημικό σκάφος Orion του οργανισμού, το οποίο θα μεταφέρει αστροναύτες σε σεληνιακή τροχιά.
Αλλά η NASA θέλει κάτι λίγο διαφορετικό για τον εκφορτωτή.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, πρέπει να ακολουθήσουν μια σειρά προδιαγραφών που έχει εκπονήσει η NASA. Όπως οι προδιαγραφές με το πόσα απόβλητα πρέπει να μπορεί να συλλέξει.
Η τουαλέτα πρέπει να μπορεί να φιλοξενήσει γυναίκες και άντρες, να έχει συγκεκριμένο μέγεθος και βάρος, να μην καταναλώνει υπερβολική ενέργεια και να μην είναι αθόρυβη.

Διαφήμιση