Αρχική COVID-19 Χωρίς τουρίστες από Βρετανία και Σουηδία έως τις 15 Ιουλίου 2020

Χωρίς τουρίστες από Βρετανία και Σουηδία έως τις 15 Ιουλίου 2020

0
Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος
ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαφήμιση

Απαγόρευση των απευθείας πτήσεων από Βρετανία και Σουηδία έως τις 15 Ιουλίου 2020, αποφασίστηκε κατά την ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο για τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα θα κινηθεί με βάση τον κατάλογο της ΕΕ.

Στη σύσκεψη, έγινε ανασκόπηση των μέτρων που έχουν ληφθεί και διαπιστώθηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας όλων των αρμόδιων υπηρεσιών.

Συζητήθηκαν, επίσης, ο τρόπος πραγματοποίησης των στοχευμένων τεστ, τα πρωτόκολλα σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς και τα πρωτόκολλα μεταφοράς στα νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία αναφοράς σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων.

Ειδική φόρμα

Χωρίς τουρίστες από Βρετανία και Σουηδία έως τις 15 Ιουλίου 2020

Προϋπόθεση για την είσοδο στη χώρα είναι η υποχρεωτική συμπλήρωση, 48 ώρες πριν, ειδικής φόρμας στην πλατφόρμα https://travel.gov.gr με τα στοιχεία του εισερχόμενου, τη χώρα προέλευσης και τον τόπο στον οποίο θα διαμείνει στην Ελλάδα.

Δυναμική διαδικασία

αεροδρόμιο ιος

“Η όλη διαδικασία ανοίγματος είναι δυναμική και θα γίνεται διαρκής αξιολόγηση των δεδομένων” επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε τη διατήρηση του πολύ καλού επιπέδου συνεργασίας που υπάρχει μέχρι σήμερα μεταξύ των υπουργείων. “Πρόκειται για πρωτόγνωρη κατάσταση. Και λάθη και αστοχίες είναι αναπόφευκτα αλλά με καλή συνεργασία και έγκαιρη δράση μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Κοινή διαπίστωση πάντως είναι ότι έχει γίνει σωστή προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα, ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ασφάλεια και για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της χώρας.

Διαφήμιση