Αρχική COVID-19 Χωρίς κατάλυμα καραντίνας η Σαντορίνη

Χωρίς κατάλυμα καραντίνας η Σαντορίνη

0
Σαντορίνη

Η Σαντορίνη, ο πιο διάσημος ανά τον κόσμο προορισμός στην χώρα μας, είναι χωρίς κατάλυμα καραντίνας. Και αυτό το καλοκαίρι θα υποδεχτεί 500.000 τουρίστες. 

Κανένας ξενοδόχος δεν ανταποκρίθηκε ώστε να οριστεί ξενοδοχείο καραντίνας για να μεταφέρονται τα ασυμπτωματικά ή ήπια κρούσματα Covid-19.

Με κίνδυνο όχι μόνο για την δημόσια υγεία, αλλά και για να διαφυλαχτεί το τουριστικό κύρος του νησιού, η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, παίρνει πρωτοβουλία.

Σε επιτολή της στα υπουργεία Τουρισμού, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, προτείνει εναλλακτική λύση που δε θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης

Hφαίστειο Σαντορίνης

Ποια είναι αυτή; Να αναλάβει η Ένωση να “διαχειριστεί ξενοδοχείο καραντίνας που να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφόμενες υγειονομικές διατάξεις.
Χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, σαν εναλλακτική πρόταση στην δωρεάν διαμονή που προβλέπεται στην προκήρυξη ξενοδοχείου καραντίνας”.

Όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων στην επιστολή της “η έναρξη της τουριστικής σεζόν έχει ξεκινήσει από τις 15/6/20. Και δεχόμαστε επίσημα πλέον τουρίστες από πολλές χώρες. Ακόμα, δεν έχει διασφαλιστεί η διαχείριση πιθανού κρούσματος που θα χρήζει περιορισμό για την αποφυγή διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Στατιστικά οπωσδήποτε θα προκύψουν κρούσματα ανάμεσα στις 500.000 αφίξεις που αναμένουμε για φέτος στο νησί μας, (από 3.000.000 αφίξεις πέρυσι) και θα βρεθούμε σε αδιέξοδο”.

Για ποιο λόγο δεν έχει βρεθεί κατάλυμα

Σαντορίνη

Οι λόγοι που δεν έχει βρεθεί κατάλυμα, στο νησί που ο πρωθυπουργός έκανε την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, είναι οικονομικοί.
Στην Σαντορίνη, βρίσκονται από τα ακριβότερα ξενοδοχεία όλου του κόσμου.

Όπως εξηγεί η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης “η αποζημίωση των 30 ευρώ που αναφέρεται στην προκήρυξη του Υπουργείου Τουρισμού, εμπεριέχει όχι μόνο το κόστος διαμονής, αλλά και διατροφής (3 γευμάτων), ειδών ατομικής προστασίας καθώς και ΦΠΑ.

Κάτι που καθιστά ασύμφορη την αποδοχή της από οποιοδήποτε κατάλυμα. Αν αναλογιστεί κανείς τα αυξημένα κόστη λειτουργίας του, εφαρμόζοντας τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους λειτουργικούς κανονισμούς.

Ακόμη όμως και αν στην περίπτωση που πιθανόν θα εκδηλωνόταν ενδιαφέρον από κάποιο κατάλυμα, αυτό θα ήταν δυστυχώς χαμηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών. Κάτι τελείως ασύμβατο με το υψηλό επίπεδο των πελατών στα ξενοδοχεία πολυτελείας του νησιού.

Φανταστείτε κάποιον πελάτη που θα αναγκαζόταν να μεταφερθεί από 5 αστέρων ξενοδοχείο σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τα οποία δεν θα ήταν σε θέση να υποστηρίξουν στοιχειώδεις παροχές και υπηρεσίες που αναζητά και είχε σαν προϋπόθεση για την επίσκεψη του”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here