Αρχική Μεταφορές Αττικό Μετρό: Στα σχέδια οι επεκτάσεις προς Γλυφάδα και Καλλιθέα

Αττικό Μετρό: Στα σχέδια οι επεκτάσεις προς Γλυφάδα και Καλλιθέα

0
Μετρό
Διαφήμιση

Προχωρά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο προγραμματισμός για τις επεκτάσεις του αθηναϊκού δικτύου του Μετρό προς τη Γλυφάδα και την Καλλιθέα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ypodomes.com, το έργο εξετάζεται σοβαρά από την Αττικό Μετρό καθώς καθώς παρουσιάζει μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον και άρα έχει και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί.

Η Γλυφάδα

ΜΜΜ
ΜΕΤΡΟ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Γλυφάδα τα πράγματα είναι απλούστερα. Το περασμένο Φθινόπωρο, σε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, είχε διατυπωθεί το αίτημα για την επέκταση της “κόκκινης γραμμής” προς το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας και είχε δοθεί η εντολή από τον υπουργό να ενταχθεί στον προγραμματισμό της Αττικό Μετρό και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ωρίμανσης. Το ερώτημα παραμένει αν θα έχουμε δύο ή τρεις σταθμούς, κάτι που θα εξαρτηθεί από τη χάραξη που θα επιλεγεί.

Η Καλλιθέα

Αττικό Μετρό: Στα σχέδια οι επεκτάσεις προς Γλυφάδα και Καλλιθέα

Για την επέκταση προς Καλλιθέα τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Στόχος είναι να φτάσει το μετρό στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξετάζονται διάφορες διαδρομές:

  1. να γίνει ένα παρακλάδι από τη Γραμμή 1 και συγκεκριμένα από το σταθμό Πετράλωνα που θα εξυπηρετεί και τις πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Καλλιθέας και θα καταλήγει στο ΚΠΙΣΝ,
  2. να γίνει ένα παρακλάδι από τη Γραμμή 2 είτε από το σταθμό Συγγρού/Φιξ είτε από το σταθμό Νέος Κόσμος που με χάραξη πάνω στη Λεωφόρο Συγγρού θα καταλήγει.

Πρώτη φορά στα Νότια

Μετρό

Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα στο να δικτυωθεί το Μετρό προς τα νότια προάστια της Αθήνας μιας και το βάρος εδώ αρκετά χρόνια, έχει πέσει στην επέκταση μέσω της Γραμμής 4 σε περιοχές του κέντρου, των βορείων και των βορειο-ανατολικων προαστίων.

Ειδικά πάντως η επέκταση προς Γλυφάδα σχεδιάζεται από την Αττικό Μετρό από το 2000 όταν λειτούργησαν τα πρώτα μικρά τμήματα των γραμμών 2 και 3 αλλά ποτέ δεν προχώρησε.

Διαφήμιση