Αρχική Ευζωία Πότε ανακοινώνει ο ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Πότε ανακοινώνει ο ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

0
οαεδ
Διαφήμιση

Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού. Περίπου 720.000 άτομα θα κάνουν φέτος φθηνές ή και δωρεάν διακοπές με τα τέσσερα προγράμματα.
Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις και θα βγουν οι σχετικοί πίνακες.

Τα 4 προγράμματα για δωρεάν ή φθηνές διακοπές

ΟΑΕΔ
ΟΑΕΔ (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)

“Τουρισμός για όλους”

1. Το πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού “Τουρισμός για όλους” αφορά 250.000 δικαιούχους. Και η επιδότηση ανά δικαιούχο φτάνει τα 30 ευρώ ανά διανυκτέρευση (για τουλάχιστον 4 διανυκτερεύσεις).

Το πρόγραμμα, για την υπαγωγή στο οποίο θα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια, θα απευθύνεται σε 250.000 δικαιούχους και σε αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ, τα οποία και θα καλυφθούν από τους ευρωπαϊκούς πόρους.
Το πρόγραμμα θα προσφέρει e-voucher αξίας 120 ευρώ σε κάθε δικαιούχο.

2. Holiday vouchers

Θα υπάρξουν εταιρικά Holiday Vouchers αξίας 300 ευρώ. Τα συγκεκριμένα vouchers, θα είναι στη λογική των δωροεπιταγών για αγορά προϊόντων από σούπερ μάρκετ που προσφέρουν αρκετές ιδιωτικές επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους.

3. “Κοινωνικός Τουρισμός”

oaed 2
ΟΑΕΔ (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)

Ο “Κοινωνικός Τουρισμός” του ΟΑΕΔ κόστους 30 εκατ. ευρώ αφορά 300.000 νέους δικαιούχους και 113.000 από πέρυσι που δεν ενεργοποίησαν τις επιταγές τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που βρίσκεται σε ισχύ, πάντως, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια και διαμερίσματα, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, καθώς και κάμπινγκ.

Η «επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού» αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη οικονομική αξία, η οποία ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος, ενώ προβλέπεται και ποσό συμμετοχής του ωφελούμενου ανάλογα με την περίπτωση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο τραπέζι των συζητήσεων του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται για πρώτη φορά και η επιδότηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

4. Τα προγράμματα του ΟΠΕΚΑ

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για δωρεάν διακοπές και εκδρομές για 67.500 δικαιούχους, με έμφαση στον κοινωνικό τουρισμό και τις παιδικές κατασκηνώσεις.

Μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, στα ΚΕΠ όλης της χώρας οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής. Αποκλειστικά για το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, η υποβολή αιτήσεων γίνεται απ ευθείας στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ έως και 26/06/2020.

Το 2020 θα υλοποιηθούν επίσης επιπλέον προγράμματα ενίσχυσης της εγχώριας ζήτησης, όπως:

Κοινωνικός τουρισμός

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού αφορά 50.000 δικαιούχους, στους οποίους θα δοθεί ατομικό δελτίο κοινωνικού τουρισμού και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας. Περιλαμβάνει διακοπές έως 6 ημερών (δηλαδή, μέχρι 5 διανυκτερεύσεις) κατά το χρονικό διάστημα από 6/7/2019 έως 10/5/2021.

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα

O ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ υλοποιεί για δεύτερη φορά φέτος παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, που αφορά την φιλοξενία 1.500 παιδιών ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχων του ΛΑΕ σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2020, ισχύει από 6-7-2020 έως 4-9-2020 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας.

Οι δικαιούχοι του παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος μπορούν να φιλοξενηθούν σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, μέχρι 16 ημέρες (15 διανυκτερεύσεις), συμπεριλαμβανομένης και της ημέρας άφιξης.

Ιαματικός τουρισμός

ιαματικός τουρισμός

Το πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού έτους 2020 αφορά 3.500 δικαιούχους, συνταξιούχους του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν. 1296/1982, όπως ισχύει, στους οποίους θα δοθεί ατομικό δελτίο ιαματικού τουρισμού.

Το πρόγραμμα ισχύει από 6-7-2020 έως 10-5-2021 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από το κατάλυμα) και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας, με τις ίδιες διαδικασίες που ισχύουν και για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν χρήση του δελτίου ιαματικού τουρισμού μόνο για διαμονή (μέχρι 5 διανυκτερεύσεις) έως 10/5/2021. Παράλληλα μπορούν με τη διαμονή τους, να πραγματοποιούν μέχρι και 5 απλές λούσεις δωρεάν, είτε σε Υδροθεραπευτήριο εντός συμβεβλημένων ξενοδοχείων, είτε σε συμβεβλημένες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών.

Η διαδικασία κράτησης δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα, καταχώρηση της κράτησης και παραλαβής των δελτίων ιαματικού τουρισμού είναι όμοια με εκείνη του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού

Εκδρομικό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αφορά 12.500 δικαιούχους, περιλαμβάνει τετραήμερες εκδρομές (3 διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα) σε συμβεβλημένα, με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, τουριστικά γραφεία και ισχύει από 6/7/2020 έως 10/5/2021 (ημερομηνία έναρξης της τελευταίας εκδρομής του έτους).

Στις εκδρομές πρέπει να προσφέρονται οι ακόλουθες υπηρεσίες (κατ’ ελάχιστον):

  • Μεταφορά από και προς την αφετηρία και από και προς τους τοπικούς προορισμούς.
    Διαμονή για τρεις διανυκτερεύσεις σε δωμάτια με ιδιαίτερο λουτρό και πρωινό, σε καταλύματα νομίμως λειτουργούντα, κατηγορίας δύο αστέρων (2*) και άνω για τα ξενοδοχεία, τριών και τεσσάρων κλειδιών για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα.
    Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • Οι εκδρομές περιλαμβάνουν και επισκέψεις σε ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά αξιοθέατα (μνημεία, μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι κ.α.), πραγματοποιούνται σε προορισμούς όλης της χώρας και οι εκδρομείς διακινούνται μόνο εντός των ορίων της.
  • Οι εκδρομές μπορούν να είναι μικτές ή αμιγείς, δηλαδή μπορεί να είναι οργανωμένες εκ των προτέρων και οι κάτοχοι των δελτίων εκδρομικού προγράμματος έτους 2019 να εντάσσονται ως μέλη στην ομάδα της οργανωμένης εκδρομής ή να οργανώνονται ειδικά για τους κατόχους των δελτίων του εκδρομικού προγράμματος.

Εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων, κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση.

Διαφήμιση