Αρχική Περιβάλλον Νέα Υόρκη – Απίστευτο κι όμως αληθινό: Χιόνια μέσα στο Μάιο ακόμα...

Νέα Υόρκη – Απίστευτο κι όμως αληθινό: Χιόνια μέσα στο Μάιο ακόμα και στο Σέντραλ Παρκ

0
Χιόνια - χιονοπτώσεις
Διαφήμιση

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν το Σάββατο στη Νέα Υόρκη με τους κατοίκους να μην μπορούν να πιστέψουν ότι τον μήνα Μάιο τους επισκέφθηκε ο… χειμώνας. Από το 1977 είχαν να δουν αυτή την εποχή χιόνι οι Νεουορκέζοι, όπως επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο «CBS».

To χαμηλό βαρομετρικό ήρθε από τα βορρά και χτύπησε τις βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ την ώρα που ο υδράργυρος στις δυτικές ακτές αγγίζει τις τελευταίες ώρες τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Το απροσδόκητο κύμα ψύχους, όπως ήταν φυσικό, σχολιάστηκε από τους μετεωρολόγους που τόνισαν ότι, για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες έκανε την εμφάνισή του το χιόνι την περίοδο αυτή εξαιτίας του γνωστού φαινομένου ως «πολική δίνη» (ή πολικό στρόβιλο όπως λέγεται το polar vortex).

Πρόκειται για έναν μόνιμο, μεγάλης κλίμακας κυκλώνα που εντοπίζεται στην ατμόσφαιρα και των δύο πόλων της Γης. Υπάρχει μεν πάντα, αλλά εμφανίζεται ενισχυμένος κατά τη διάρκεια του χειμώνα και εξασθενημένος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η χιονόπτωση στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου και διήρκεσε μία ώρα. Αν και δεν το έστρωσε, οι κάτοικοι είδαν τη φύση να ντύνεται στα «λευκά». Ωστόσο, ισχυρές χιονοπτώσεις καταγράφηκαν σε περιοχές του Βερμόντ, της Μασαχουσέτης, του Μέιν και του Νιού Χάμσαϊρ .

Διαφήμιση