Αρχική Περιβάλλον Καλλιάνος: Το επόμενο Σαββατοκύριακο ίσως να θυμίζει Ιούλιο

Καλλιάνος: Το επόμενο Σαββατοκύριακο ίσως να θυμίζει Ιούλιο

0
Καλοκαίρι, καιρός, παραλία
Διαφήμιση

«Κόκκινο» θα χτυπήσει ο υδράργυρος, αφού θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα κατακλύσουν την χώρα μας την προσεχή εβδομάδα και θα είναι ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή, με την θερμοκρασία να αγγίζει ακόμα και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο facebook τόνισε πως το επόμενο Σαββατοκύριακο ίσως να θυμίζει Ιούλιο ενώ αναφέρεται στην εμμονή των προγνωστικών μοντέλων να τάζουν ακόμη και 40 βαθμούς.

Τι έγραψε ο κ. Καλλιάνος στο facebook

«ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΚ ΙΣΩΣ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΙΟΥΛΙΟ – ΕΜΜΟΝΗ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΝΑ ΤΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 40°C !!!

Τρομερή εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι μετά τη θερμή εισβολή στις αρχές της νέας εβδομάδας (με 35°C την Τρίτη στα κεντρικά και νότια), επιμένουν τα προγνωστικά μοντέλα ότι έρχεται και 2η πιο ισχυρή θερμή εισβολή στα τέλη της ίδιας εβδομάδας, με τον υδράργυρο το επόμενο ΣΚ για παράδειγμα να προσεγγίζει και τους 39-40°C. Μέσα Μαΐου με 40άρια; Περίεργο δεν είναι; Έχω πολλά χρόνια να το δω!

Για να δούμε, θα λάβει χώρα τελικά αυτή η ακραία ζέστη για την εποχή στα τέλη της εβδομάδας που έρχεται ή θα τουμπάρουν τα προγνωστικά στοιχεία;»

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΚ ΙΣΩΣ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΙΟΥΛΙΟ – ΕΜΜΟΝΗ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΝΑ ΤΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 40°C !!!Τρομερή εντύπωση μου προκαλεί…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos στις Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020

Το ψυχρό μέτωπο, με την σύντομη αλλαγή του καιρού που προκάλεσε, δίνει την σκυτάλη του στο βαθύ θέρος, ενώ όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος, από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται εισβολή θερμών αέριων μαζών από τη Βόρεια Αφρική, που θα φέρει…πρόωρο καλοκαίρι.

Δείτε αναλυτικά πώς θα διαμορφωθεί ο καιρός, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο:

ΠΙΘΑΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΘΕΡΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ – ΣΤΟΥΣ 35°C Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία βρισκόμαστε προ των πυλών της πρώτης αξιόλογης -για την εποχή- θερμής εισβολής από τη νέα εβδομάδα.

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Μετά το ψυχρό μέτωπο που μας επηρέασε και που συντέλεσε στο να υποχωρήσει αρκετά ο υδράργυρος αλλά και να σημειωθούν αρκετές τοπικές βροχές, φαίνεται ότι σταδιακά όλα θα αλλάξουν. Τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα γίνουν μεγαλύτερα, η θερμοκρασία θα ανέβει και θα εναρμονιστούμε με καθαρά ανοιξιάτικες (για να μην πω καλοκαιρινές) καιρικές συνθήκες.

ΘΕΡΜΕΣ ΑΕΡΙΕΣ ΜΑΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Φαίνεται ότι από την προσεχή Δευτέρα και στη συνέχεια (και ιδιαίτερα από την ερχόμενη Τρίτη) θα μας επισκεφτούν θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στο χάρτη, θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου, της νότιας Ιταλίας, της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου.

OI ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ 35°C

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, από την ερχόμενη Τρίτη και στη συνέχεια, οι μέγιστες θερμοκρασίες στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας θα αγγίξουν τους 34-35°C. Σε πολύ τοπικό όμως επίπεδο, υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν ακόμη μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

Μπορεί αυτή τη στιγμή να φαίνεται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα (και ιδιαιτέρως Τρίτη) θα ανέβει εντυπωσιακά ο υδράργυρος, όμως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η διάρκεια αυτής της θερμής εισβολής. Μπορεί να είναι 1-2 ή το πολύ 3 ημέρες, μπορεί όμως και παραπάνω. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες που θα πλησιάζουμε προς το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας.

ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΡΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΕΡΜΕΣ ΑΕΡΙΕΣ ΜΑΖΕΣ

Μπορεί όλα τα προγνωστικά στοιχεία να συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα έρθει ζέστη από την επόμενη εβδομάδα, πάντα όμως οφείλουμε να κρατάμε μικρό καλάθι διότι τα επόμενα τρεξίματα των μοντέλων μπορεί να παρουσιαστούν κάπως διαφορετικά. Ωστόσο, η πιθανότητα να συμβεί αυτό που σας παρουσίασα παραπάνω, θεωρείται αρκετά υψηλή!

ΠΙΘΑΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΘΕΡΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ – ΣΤΟΥΣ 35°C Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ στις Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣαν μια μακρινή ανάμνηση η χειραψία την εποχή του κορονοϊού
Επόμενο άρθροΟι Υποτροφίες της HELMEPA για το 2020 – 2021