Αρχική Καταστροφές Γυρίζει επιτέλους σελίδα το Μάτι με ειδική ρύθμιση του ΥΠΕΝ

Γυρίζει επιτέλους σελίδα το Μάτι με ειδική ρύθμιση του ΥΠΕΝ

0
Πυρκαγιά στο Μάτι
Διαφήμιση

Την ανάγκη “να κλείσουν οι πληγές και να δημιουργηθεί μια πραγματικά καινούργια εικόνα στο Μάτι. Χωρίς τις παθογένειες και τους κινδύνους του παρελθόντος”, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή συνοδεία του γενικού γραμματέα Χωροταξίας, Θύμιου Μπακογιάννη.

Όπως διευκρίνισε, με ειδική διάταξη στον περιβαλλοντικό νόμο αντιμετωπίστηκαν διάφορα ζητήματα δασικής φύσης, ενώ θα τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός νέου και βιώσιμου οικισμού. “Υπάρχουν σίγουρα πολλές δυσκολίες και εμπόδια, αλλά θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Το ειδικό σχέδιο για το Μάτι

Μάτι

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο, το οποίο διαβεβαίωσε ότι προχωρά με ταχύτητα “όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης“. Το σχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση μέσα στον Ιούνιο, με έμφαση στην ταχύτητα μεν αλλά κυρίως στην ποιότητα.

Δασικά θέματα στο Μάτι

Μάτι

Επισήμανε επίσης ότι ειδική διάταξη στον περιβαλλοντικό νόμο που ψηφίστηκε στο προηγούμενο διάστημα, αντιμετωπίζει διάφορα ζητήματα δασικής φύσης για το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι. “Δεν θα ξεχάσουμε, τα πιο δύσκολα είναι η αλήθεια, ζητήματα του Προβάλινθου και της Αμπελούπολης” συμπλήρωσε. Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι έχει υιοθετηθεί ακόμα ειδική ρύθμιση για τον αμίαντο, ενώ συνεχίζεται κανονικά η αποκομιδή ξερών κλαδιών στους ειδικούς χώρους που έχουν οριστεί.

Διαφήμιση