Αρχική Ειδήσεις Δύναμη ψυχής: 15χρονη μπαλαρίνα που έχασε το πόδι της από καρκίνο σήμερα...

Δύναμη ψυχής: 15χρονη μπαλαρίνα που έχασε το πόδι της από καρκίνο σήμερα χορεύει ξανά

0
Καρκίνος - Μπαλαρίνα
Διαφήμιση

Υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν διδάγματα ζωής, που θέλουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα και τους στόχους που έχουν βάλει, που δεν το βάζουν κάτω ακόμα και στην πιο δύσκολη φάση της ζωής τους, όταν η μοίρα παίζει το πιο άδικο παιχνίδι γι’ αυτούς. Είναι οι άνθρωποι που σηκώνονται, παλεύουν και τελικά βγαίνουν νικητές.

Όταν η Gabi Shull από το Μιζούρι των ΗΠΑ ήταν μόλις εννέα ετών, έχασε μέρος του δεξιού της ποδιού, εξαιτίας της ασθένειας osteosarcoma, μιας μορφής καρκίνου των κοκάλων που επηρεάζει τα γόνατα.

Καρκίνος - Μπαλαρίνα

Αν και ο ακρωτηριασμός της άλλαξε τη ζωή και την καθημερινότητά της, εκείνη δεν το έβαλε κάτω και με το πείσμα, την θέληση και τη δύναμή της κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα: να χορέψει ξανά, μιας και η αγάπη της για το μπαλέτο ήταν μεγαλύτερη από τον σωματικό πόνο που ένιωθε.

Ο καρκίνος διαγνώστηκε μετά από ακτινογραφία που έκανε η Gabi λόγω τραυματισμού της στο ice skating. Όλοι πίστευαν ότι δεν θα μπορέσει να χορέψει ποτέ ξανά.

Σήμερα, στα 15 της χρόνια, κι αφού χειρουργήθηκε με μια επαναστατική επέμβαση που ονομάζεται Rotationplasty, η μικρή φορά και πάλι τις πουέντ της και είναι η μπαλαρίνα που πάντα ονειρευόταν να γίνει.

Ουσιαστικά αυτό που έκαναν οι γιατροί ήταν να επανατοποθετήσουν το πόδι της με τη βοήθεια προσθετικού μέλους με τέτοιο τρόπο που να της επιτρέπει να χορεύει.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: amea-care.gr

Διαφήμιση