Αρχική COVID-19 Ακτοπλοϊκά ταξίδια: Ερωτηματολόγια και οδηγίες εν μέσω πανδημίας

Ακτοπλοϊκά ταξίδια: Ερωτηματολόγια και οδηγίες εν μέσω πανδημίας

0
Πλοία
(EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ)
Διαφήμιση

Ειδικό ερωτηματολόγιο καλούνται να συμπληρώνουν στο εξής όσοι επιθυμούν να επιβιβαστούν σε πλοίο για ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών, στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Το μέτρο ισχύει τόσο για τις εγχώριες μετακινήσεις όσο και για τα δρομολόγια σε διεθνείς γραμμές (Ελλάδα-Ιταλία), ενώ εκτός από τους επιβάτες αφορά και τα πληρώματα των πλοίων.

Πού διατίθενται τα έντυπα για τα ακτοπλοϊκά ταξίδια

Ακτοπλοϊκά ταξίδια: Ερωτηματολόγια και οδηγίες εν μέσω πανδημίας

Οι επιβάτες μπορούν να προμηθευτούν τα έντυπα:

  • στα ταξιδιωτικά πρακτορεία
  • στις ακτοπλοϊκές εταιρείες,
  • από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής www.ynanp.gr.

Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβασή τους σε μέλη του πληρώματος του πλοίου. Σε περίπτωση διαπίστωσης ότι με βάση το ερωτηματολόγιο, κάποιοι επιβάτες είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή COVID-19 τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα τους επιτρέπεται η επιβίβαση.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας, παρακαλούνται οι επιβάτες της ακτοπλοΐας να βρίσκονται στο πλοίο τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα από την ώρα της αναχώρησης του, ώστε να αποφύγουν τυχόν ταλαιπωρία.

GDPR

Ακτοπλοϊκά ταξίδια: Ερωτηματολόγια και οδηγίες εν μέσω πανδημίας
EUROKINISSI/. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Το ερωτηματολόγιο θα διατηρεί η πλοιοκτήτρια εταιρεία για 2 μήνες από την ημέρα παραλαβής του, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Τα έντυπα σε ελληνικά-αγγλικά

 

Διαφήμιση