Αρχική Επιστήμη Το «ματωμένο χιόνι» μπορεί να επηρεάσει τους παγετώνες

Το «ματωμένο χιόνι» μπορεί να επηρεάσει τους παγετώνες

0
κατακόκκινο χιόνι
Διαφήμιση

Ένα περίεργο φαινόμενο εμφανίστηκε στην Ανταρκτική και δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ξεκινήσει συναγερμός  για το τέλος του κόσμου. Μιλάμε για το γνωστό «Ματωμένο χιόνι». Αλλά μην ανησυχείτε, έχει την επιστημονική εξήγησή του.

Ο βιολόγος Andriy Zotov, από την Ουκρανία, ήταν εκείνος που ανίχνευσε ένα είδος φυκών που ζωντανεύει καθώς οι θερμοκρασίες μεγαλώνουν ακούραστα. Αυτή θα είναι η εξήγηση για το περίεργο χρώμα που έχει πάρει το χιόνι σε αυτό το μέρος του πλανήτη.

Το «ματωμένο χιόνι» έχει μια εξήγηση


Είναι το Chlamydomonas Nivalis, το οποίο, αν και είναι πράσινο χρώμα, έχει προστατευτικό στρώμα κόκκινης καροτίνης. Όταν ξεκινά τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, απελευθερώνει το μελάνι, προκαλώντας το χιόνι να αποκτήσει αυτό το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα.

Αν και η αντίδραση, από βιολογική άποψη, μπορεί να φαίνεται αβλαβής, δεν είναι. Οι ειδικοί δεν διστάζουν να πουν ότι βοηθά τον πάγο να λιώσει εντελώς, προκαλώντας χάος για όλους.

Σύμφωνα με τα λόγια του γιατρού Φυσικής Mar Gómez:

«Ο πάγος θα μπορούσε να λιώσει γρηγορότερα, καθώς δεν υπάρχει λευκό χιόνι για να βοηθήσει να αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου.»

Εάν οι περισσότεροι παγετώνες λιώνουν, θα αναγκάσει τα οικοσυστήματα που εξαρτώνται από το πάγο να παύσουν να υπάρχουν

Τα φύκια, επιπλέον, είναι πολύ τοξικά για τον άνθρωπο. Τα βρίσκουμε σε πολλά χιονισμένα  πεδία σε όλο τον κόσμο.

Προφανώς, είναι ένα φαινόμενο που προέρχεται από πολύ αρχαία χρόνια. Την εποχή του Αριστοτέλη, ήταν ήδη γνωστή ως «Χιόνι του καρπουζιού» ή «Χιόνι του αίματος».

Για να δείξει το φαινόμενο, ο σταθμός Vernadsky και το ουκρανικό Υπουργείο Επιστημών και Παιδείας μοιράστηκαν μια σειρά εικόνων:

ματωμένο χιόνι

ματωμένο χιόνι

Με πληροφορίες από: ilusionviajera.com, filoitexnisfilosofias.com

Διαφήμιση