Αρχική Επιλεγμένα Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

0
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Εδώ και δυο ώρες, έχει ξεσπάσει πυρκαγιά που καίει δασική έκταση με πεύκα και ελαιόδεντρα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, λίγο νοτιότερα της Νέας Σκιώνης και στο δρόμο που τη συνδέει με τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής.

Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε μία δύσβατη πλαγιά, στο ύψος που βρίσκεται το πασίγνωστο παραθαλάσσιο εκκλησάκι της Παναγούδας. Βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή και εξελίσσεται σε σημείο που είχε σωθεί από την τεράστια πυρκαγιά του 2006, η οποία κατέκαψε περισσότερα από 50.000 στρέμματα πευκοδάσους στην Κασσάνδρα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στις 12:37 το μεσημέρι και αμέσως έφτασαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις. Αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 23 πυροσβέστες με δέκα οχήματα.

«Η φωτιά δεν έχει ξεφύγει, αλλά δεν είναι και μικρή. Καίει μία πλάγια, η οποία είναι δύσβατη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλησιάσουν εύκολα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Ευτυχώς, βρίσκεται πάνω στο βουνό και απέχει πολύ από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή», σημειώνει η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά – Δημητροπούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here