Αρχική Περιβάλλον «Πράσινο φως» για την ανάπλαση της ΔΕΘ – Τι αποφασίστηκε

«Πράσινο φως» για την ανάπλαση της ΔΕΘ – Τι αποφασίστηκε

0
ΔΕΘ

Η εικόνα του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο η ΔΕΘ, αλλάζει σημαντικά. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «ανοίγει πλέον οργανωμένα και με σχέδιο ο δρόμος για την ανάπλαση της, με άξονες τις σύγχρονες υποδομές, τη λειτουργικότητα και τους χώρους πρασίνου που ένα εκθεσιακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας οφείλει να διαθέτει».

«Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχουμε μια ομάδα προσανατολισμένη στο έργο και το αποτέλεσμα. Μετά από 8 μήνες κάνουμε πράξη από την πλευρά μας τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ. Με την ίδια αντίληψη “το είπαμε-το κάναμε”, θα συνεχιστεί από εδώ και πέρα η προσπάθεια όλων των συναρμόδιων φορέων, ώστε το σχέδιο να γίνει πράξη», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ (EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ)

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού (ΣΜΣ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, ενέκρινε ομόφωνα το:

Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (ΕΧΣ) στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης, συνολικής εκτάσεως 176.087,65 τμ, καθώς και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) αυτού.

Για την ανάπλαση της ΔΕΘ καθορίστηκαν:
  • οι χρήσεις γης
  • οι όροι και περιορισμοί δόμησης
  • οι κατευθύνσεις και μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, δήλωσε ότι «μετά από οκτώ μήνες σκληρής δουλειάς σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση ενός από τα σπουδαία έργα, στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, την ανάπλαση της ΔΕΘ».

Δημήτρης Οικονόμου

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, «η ομόφωνη απόφαση του ΣΜΣ έγκρισης του ΕΧΣ ανοίγει το δρόμο για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για την πόλη της Θεσσαλονίκης, που θα βασίζεται στο τρίπτυχο εκσυγχρονισμός της έκθεσης, αναβάθμιση των εκθεσιακών υποδομών, πράσινο». Ο υφυπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΘ, κ. Τζήκα, και συνολικά το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Ζέρβα, για την εποικοδομητική συνεργασία.

Καταλήγοντας επεσήμανε, ότι «στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξακολουθούμε να εργαζόμαστε ώστε να γίνουν πραγματικότητα όλα τα μεγάλα έργα που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και όχι μόνο, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here