Αρχική Επιλεγμένα «Πράσινο φως» για να ξεκινούν οι εργασίες στο Ελληνικό

«Πράσινο φως» για να ξεκινούν οι εργασίες στο Ελληνικό

Δόθηκε χθες η τελευταία απαραίτητη θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων
0
Ελληνικό
ΜΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ EURROKINISSI/ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθάνοιχτος είναι πλέον ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό μετά και την χθεσινή θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων για την εφαρμογή του άρθρου 67 του ν. 4663/2020 (ΦΕΚ Α 30) εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά και την κατεδάφιση κτισμάτων, εγκαταστάσεων, συνοδών υποστηρικτικών δομών και κατασκευών διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου αυτών.

Με την γνωμοδότηση του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, η οποία ταυτίστηκε με την αντίστοιχη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, έκλεισαν πλέον όλες οι εκκρεμότητες που υπήρχαν ανάμεσα στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υποστηρίζει την εργώδη προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης να επισπεύσει τις εργασίες στο Ελληνικό», δήλωσε η αρμόδια υπουργός κ.Λίνα Μενδώνη με αφορμή την σημερινή εισήγηση και συμπλήρωσε με νόημα: «Οι έκτακτες συνθήκες, στις οποίες ζούμε, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη καλών ειδήσεων για την οικονομία της χώρας μας. Η έγκριση από τα ανώτατα γνωμοδοτικά όργανα του ΥΠΠΟΑ των διαπιστωτικών πράξεων, επιτρέπει την έναρξη άμεσων εργασιών στο πεδίο που θα δώσει ανάσα στην επανεκκίνηση της οικονομίας».

Με πληροφορίες από: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here