Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Χιλιάδες θαλάσσιες χελώνες φωλιάζουν στις άδειες παραλίες της Ινδίας

Κορονοϊός: Χιλιάδες θαλάσσιες χελώνες φωλιάζουν στις άδειες παραλίες της Ινδίας

0
Θαλάσσιες χελώνες
Διαφήμιση

Η πανδημία του κορονοϊού πέρα από τις καταστροφικές συνέπειες και τον θάνατο που αφήνει πίσω της στην ανθρωπότητα, αφήνει το περιθώριο στα ζώα να πάρουν μία ανάσα και να ξεφύγουν από το περιβάλλον που ήταν αναγκασμένα να ζουν από την καθημερινή παρουσία μας, τώρα που είμαστε έγκλειστοι και αναγκασμένοι σε κατ’ οίκον περιορισμό για να αποφύγουμε τη ραγδαία εξάπλωση του φονικού ιού.

Αυτό αποδεικνύεται και στο γεγονός ότι περίπου 70 χιλιάδες θαλάσσιες χελώνες ξεχύθηκαν στις άδειες παραλίες της Οντίσας, στην Ινδία, ελεύθερες και χωρίς κανένα φόβο από το δικό μας αποτύπωμα να γεννήσουν τα αυγά τους.

https://www.instagram.com/p/B-KJLiRlfMp/?utm_source=ig_embed

Οι θαλάσσιες χελώνες, επωφελούνται από την πανδημία

Η φυσική διαδικασία που πρέπει να ασκεί αυτό το είδος ζώων ετησίως διακόπτεται συνήθως λόγω του μαζικού τουρισμού που κατοικεί στις παραλίες της Ινδίας. Ο στόχος των τουριστών, στην πραγματικότητα, είναι σε πολλές περιπτώσεις να δει πώς τα ζώα γεννούν τα αυγά τους. Πρέπει να θυμόμαστε ότι πρόκειται για απειλούμενο είδος.

Επομένως, το να τα βλέπεις για πρώτη φορά σε μια ήρεμη φωλιά χωρίς περιορισμό πρέπει να είναι εξαιρετική είδηση ​​για όλους τους λάτρεις των ζώων. Πάνω απ ‘όλα, για όλους αυτούς τους προστάτες των θαλάσσιων χελωνών, ένα από τα μεγάλα θύματα του τουρισμού. Αυτό μπορεί να μας κάνει να σκεφτούμε τη ζημιά που κάνουμε τακτικά στον πλανήτη μας. Και, συγκεκριμένα, για τα είδη που το κατοικούν.

Κορονοϊός: Χιλιάδες θαλάσσιες χελώνες φωλιάζουν στις άδειες παραλίες της Ινδίας

Σύμφωνα με το Ινδικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, πέρυσι η φυσική διαδικασία δεν μπορούσε καν να εκτελεστεί. Οι παραλίες ήταν το κύριο θύμα του κυκλώνα Titli. Για το λόγο αυτό, οι ακτές είναι καθαρές, ώστε τα ζώα να μπορούν να φωλιάζουν ήρεμα.

Τώρα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Άγριας Ζωής Odisha, το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού της Olive Ridley είναι σε θέση να πραγματοποιήσει αυτήν τη διαδικασία στις ακτές. Υπέροχα νέα για αυτό το είδος θαλάσσιας χελώνας. Μόλις γεννηθούν οι νέοι, οι γονείς τους πρέπει να τους προστατεύσουν από άλλα ζώα, όπως πουλιά και καβούρια, κάτοικοι της περιοχής. Σήμερα, περισσότερες από 790.000 χελώνες έχουν αφήσει τα αυγά τους. Πρώτα απ ‘όλα, στη Gahirmatha. Τώρα στο Rushikulya. Φέτος θα γεννήσουν περισσότερα από 60 εκατομμύρια αυγά. 

ΠΗΓΗ: ilusionviajera.com

Διαφήμιση