Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Κίνδυνος παγκόσμιας έλλειψης προφυλακτικών

Κορονοϊός: Κίνδυνος παγκόσμιας έλλειψης προφυλακτικών

0
Προφυλακτικά
Διαφήμιση

Η πανδημία του κορονοϊού εκτός απ’ όλα τα δεινά που προκαλεί σε ολόκληρο τον κόσμο, κάνοντας όλον τον πλανήτη να ζει υπό τον φόβο καθημερινά, τώρα θέτει μεγάλους κινδύνους να δημιουργήσει προβλήματα και στην παραγωγή προφυλακτικών. Αυτό συμβαίνει, διότι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής στον κόσμο ανακοίνωσε σήμερα, ότι σταματά την παραγωγή, λόγω των μέτρων περιορισμού που επιβάλλεται από την ραγδαία εξάπλωση του ανεξέλεγκτου κορονοϊού.

Η μαλαισιανή Karex κατασκευάζει ένα στα πέντε προφυλακτικά παγκοσμίως. Τις τελευταίες 10 ημέρες δεν έχει κατασκευάσει ούτε ένα στα τρία εργοστάσιά της στη Μαλαισία, λόγω των αυστηρών μέτρων περιορισμού που επέβαλε η κυβέρνηση για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού.

Αυτό δημιουργεί ήδη έλλειψη 100 εκατ. προφυλακτικών, που κανονικά πωλούνται στην αγορά από εμπορικά σήματα, όπως Durex, παρέχονται σε κρατικά συστήματα υγείας όπως το βρετανικό NHS ή διανέμονται από προγράμματα παροχής βοήθειας όπως το Ταμείο των Ηνωμένων Eθνών για τον Πληθυσμό.

«Θα δούμε παγκόσμια έλλειψη προφυλακτικών παντού, το οποίο θα είναι τρομακτικό», δήλωσε στο Reuters αυτή την εβδομάδα ο Γκοχ Μιαχ Κιατ, διευθύνων σύμβουλος της Karex. «Η ανησυχία μου είναι ότι για πολλά ανθρωπιστικά προγράμματα στα βάθη της Αφρικής, η έλλειψη δεν θα είναι μόνο για δύο εβδομάδες ή έναν μήνα. Η έλλειψη μπορεί να κρατήσει μήνες».

profylaktika

Η Μαλαισία είναι η χώρα που έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα στη νοτιοανατολική Ασία, με 2.161 κρούσματα του κορονοϊού και 26 θανάτους. Τα αυστηρά μέτρα περιορισμού αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον έως τις 14 Απριλίου.

Οι άλλες χώρες με μεγάλη παραγωγή προφυλακτικών είναι η Κίνα, απ’ όπου ξεκίνησε ο ιός και είχε ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων, καθώς και η Ινδία και η Ταϊλάνδη, όπου τώρα καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων.

Προβλήματα στη λειτουργία τους στη Μαλαισία αντιμετωπίζουν και οι κατασκευαστές άλλων απαραίτητων προϊόντων, όπως ιατρικών γαντιών. Η Μαλαισία δίνει το ‘πράσινο φως’ σε άλλους παραγωγείς βασικών αγαθών να λειτουργούν με το ήμισυ του προσωπικού.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός – Κίνα: Υποψίες ότι τρία μωρά κόλλησαν μέσα στη μήτρα
Επόμενο άρθροΚορονοϊός – Σοκαριστικό σενάριο: Μπορεί να σκοτώσει 81.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ