Αρχική Υγεία - Διατροφή Eπιβλαβής o καθαρισμός πουλερικών με χλώριο – Σε συζητήσεις ΕΕ και Ην....

Eπιβλαβής o καθαρισμός πουλερικών με χλώριο – Σε συζητήσεις ΕΕ και Ην. Βασίλειο

0
Koτόπουλα
Διαφήμιση

Να συνεχιστεί η απαγόρευση στην εισαγωγή χλωριωμένου κοτόπουλου ζητάνε οι Βρυξέλλες από το Λονδίνο, σε μια προσπάθεια να προστατευτούν τόσο οι ευρωπαϊκές εισαγωγές κρέατος, όσο και η δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την ΕΕ, ο καθαρισμός των πουλερικών με χλώριο είναι επιβλαβής. Η απόφαση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην εμπορική συμφωνία της Βρετανίας με τις ΗΠΑ, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει μεταξύ άλλων για εξαγωγές στην Ευρώπη.  

Στο προσχέδιο των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία ανάμεσα στις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο, περιλαμβάνεται όρος που αναφέρει ότι και οι δύο πλευρές θα διατηρήσουν την ποιότητα όσον αφορά την υγεία στον τομέα των τροφίμων και της αγροτικής παραγωγής.

Koτόπουλα

Στη συγκεκριμένη παράγραφο, τονίζεται ότι πρέπει να διασφαλιστούν το περιβάλλον και η υγεία και για τον σκοπό αυτό, ορισμένες μέθοδοι παραγωγής τροφίμων, με τη χρήση εντομοκτόνων, ουσιών που επηρεάζουν το ενδοκρινολογικό σύστημα ή ο καθαρισμός των πουλερικών με χλώριο, δεν θα χρησιμοποιούνται στη Βρετανία.

Ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος, Τζορτζ Γιούστες, αρνήθηκε να εγγυηθεί ότι η κυβέρνηση θα απαγορεύσει την εισαγωγή χλωριωμένων κοτόπουλων, ως μέρος της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ επιτρέπουν να πλένουν τα πουλερικά με διαλύματα απολυμαντικών μετά τη σφαγή. Η Ευρώπη όμως ακολουθεί τελείως διαφορετικές μεθόδους, απαγορεύοντας ουσίες και διεργασίες που είναι δυνητικά επιβλαβείς για τον άνθρωπο και τη φύση, έως ότου αποδειχθούν ασφαλείς.

Να σημειωθεί, πως οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος πουλερικών στον κόσμο και σχεδόν το ένα πέμπτο της παραγωγής εξάγεται.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here