Αρχική Επιχειρείν Ένωση Χημικών: Διατίμηση και αυστηρές ποινές για τα αντισηπτικά

Ένωση Χημικών: Διατίμηση και αυστηρές ποινές για τα αντισηπτικά

0
αντισηπτικό
Διαφήμιση

Τη διατίμηση των αντισηπτικών, ζητεί από την κυβέρνηση η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) σε ανακοίνωσή της. Αφού εξάρει τα μέτρα προστασίας του κοινού και στήριξης της οικονομίας που έλαβε η κυβέρνηση, εκτιμά ότι ήρθε η ώρα «να περάσουμε από την φάση των γενικών οριζόντιων μέτρων σε πιο λεπτές και εξειδικευμένες παρεμβάσεις».

Η  Ε.Ε.Χ. εκφράζει τη  θλίψη της γιατί «αυτές τις κρίσιμες ώρες, υπάρχουν κάποιοι που επενδύουν στην ανάγκη του συνανθρώπου τους, κερδοσκοπώντας σε βάρος του». Και προτείνει να μπει διατίμηση στα αντισηπτικά σύμφωνα με την περιεκτικότητα τους σε αλκοόλη, είτε σε εντατικοποίηση των ελέγχων με ποινές που θα φτάνουν μέχρι και την αφαίρεση της άδειας παραγωγής.

Όπως αναφέρει :

«Τον τελευταίο χρόνο διεθνώς, η τιμή ενός γαλονιού , δηλαδή 3,785 λίτρων  αιθανόλης κυμάνθηκε από 1,67$ – 0.98$ με την κατώτερη τιμή να έχει καταγραφεί 23/3/2020. Κατανοούμε τις προσθήκες τιμών από τους ενδιάμεσους συναλλασσόμενους αλλά αδυνατούμε να πιστέψουμε πως διαλύματα 80% αιθανόλης φθάνουν στους καταναλωτές στην τιμή των 8 ευρώ τα 250 mL».

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών δηλώνει διατεθειμένη να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις σε κάθε σχετική προσπάθεια, που αφορά τον έλεγχο, παραγωγή και εισαγωγή μέσων ατομικής προστασίας και πρώτων υλών για αντισηπτικά και  ενίσχυση της εργαστηριακής υποδομής αλλά και συνεισφορά στις διαθέσιμες λύσεις για τη συνέχιση της χημικής εκπαίδευσης με IT τεχνολογίες.

αντισηπτικό

Σχετικά με τα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επαγγελματιών και μισθωτών

Η Ένωση χαρακτηρίζει  «εξαιρετική ενέργεια την εξ αποστάσεως εργασία και  το δικαίωμα του εργαζομένου να λάβει  άδεια ειδικού σκοπού, που απαγορεύει ουσιαστικά τις απολύσεις. Ταυτόχρονα  όμως ζητεί από την  Πολιτεία «να επεκτείνει τα μέτρα στήριξης σε όλους όσοι έχουν πληγεί βαρύτατα από την οικονομική κρίση που έφερε η πανδημία, όχι μόνο άμεσα, αλλά και έμμεσα. Επί παραδείγματι, το κλείσιμο των κέντρων διασκέδασης δεν πλήττει μόνο αυτά, αλλά και μία σειρά επαγγελματιών που σχετίζονται με την παραγωγή. Με το πάγωμα ουσιαστικά κάθε δραστηριότητας, πλήττεται άμεσα και ο χώρος των Ιδιωτικών Εργαστηρίων που λειτουργούν και εργάζονται εκατοντάδες χημικοί  και παρέχουν πλήθος υπηρεσιών στον παραγωγικό τομέα της χώρας. Ζητούμε την άμεση προσθήκη όλων των ΚΑΔ που σχετίζονται με την παραγωγική διαδικασία, όπως αναφέρονται σε επιστολή μας προς το Υπουργείο Οικονομικών».

Σημαντικό επίσης είναι κατά την Ε.Ε.Χ. να περάσουμε στις πλέομ εξειδικευμένες παρεμβάσεις  που για να γίνουν, το σημερινό επιτελικό κέντρο θα πρέπει να αποκεντρώσει υπό αυστηρό έλεγχο κάποιες λειτουργίες του.

Για  τις επιπτώσεις της αναστολής λειτουργίας σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης

Ορθή η απόφαση να κλείσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δυστυχώς όμως παρατηρήθηκε ολιγωρία στην άμεση λήψη αποφάσεων σχετικά με την τηλεκπαίδευση, με αποτέλεσμα να έχουν αφεθεί οι εκπαιδευτικοί να επιλέξουν οι ίδιοι τον τρόπο, ή ακόμη και την “πλατφόρμα” διδασκαλίας.

Θεωρούμε τη μείωση της ύλης επιβεβλημένη ενέργεια στην οποία πρέπει να προβεί άμεσα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αυτονόητο επίσης είναι ότι πρέπει το συντομότερο δυνατό (προφανώς και εξαρτώμενο από τις γενικότερες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία) να διευκρινιστεί η ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Επίσης σε πολλά Πανεπιστήμια της χώρας έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα η έναρξη της σύγχρονης διδασκαλίας μαθημάτων, καθώς δεν έχουν δοθεί τα απαραίτητα εργαλεία.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΛΠΕ & Aegean μεταφέρουν ιατροφαρμακευτικό υλικό και σχεδιάζουν πτήσεις επαναπατρισμού
Επόμενο άρθροΜΕΒΓΑΛ: Δράσεις αγάπης για την αντιμετώπιση της πανδημίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ