Αρχική COVID-19 Άγρια ζώα εμφανίστηκαν στις πόλεις και κάνουν… βόλτες (φωτογραφίες και βίντεο)

Άγρια ζώα εμφανίστηκαν στις πόλεις και κάνουν… βόλτες (φωτογραφίες και βίντεο)

0
Zώα Κορονοϊός
Διαφήμιση

Όσο προχωράει η κρίση του κορονοϊού και οι πολίτες σε όλο τον κόσμο παραμένουν σε καραντίνα μένοντας σπίτι, τόσο φαίνεται να αλλάζουν και τα πράγματα στην καθημερινότητα, με όλο και περισσότερα άγρια ζώα να νιώθουν ασφαλέστερα να μετακινηθούν στις μεγαλουπόλεις.

Στη Νάρα της Ιαπωνίας, ελάφια περιφέρονταν στους δρόμους της πόλης και τους σταθμούς του μετρό. Ρακούν καταγράφηκαν σε παραλία του έρημου Σαν Φελίπε στον Παναμά. Γαλοπούλες έκαναν την εμφάνισή τους στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, ενώ στη Λοπμπούρι της Ταϊλάνδης, απουσία τουριστών και ντόπιων, μαϊμούδες «παλεύουν» για ένα ξεχασμένο σνακ.

Zώα Κορονοϊός

Όπως εξηγεί ο Σεθ Μανγκλ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Αστικής Άγριας Ζωής του ζωολογικού κήπου Lincoln Park στο Σικάγο: «Υπό κανονικές συνθήκες, ζώα ζουν στα τμήματα των πόλεων που δεν χρησιμοποιούμε. Έχουν μια αθέατη παρουσία, κάτι σαν φαντάσματα».

Όπως ακριβώς και οι άνθρωποι, έτσι και τα πλάσματα που ζουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μεταξύ άγριας φύσης και αστικών κέντρων, βρίσκουν τον τρόπο να προσαρμοστούν στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει ο πλανήτης λόγω κορονοϊού.

«Αν κάτι λειτουργεί αυτή τη στιγμή ως υπενθύμιση, είναι πως τα ζώα πάντα ζούσαν στην περιοχή μας. Μπορεί να μη θεωρούμε τη φύση μέρος των πόλεών μας, όμως τα ζώα είναι μέρος τους», αναφέρει ο Μανγκλ.

Mε πληροφορίες από: theguardian.com

Διαφήμιση