Αρχική Πολιτισμός Ξαναζωντανεύει η πλατεία Ομονοίας – Το βίντεο του Κώστα Μπακογιάννη

Ξαναζωντανεύει η πλατεία Ομονοίας – Το βίντεο του Κώστα Μπακογιάννη

0
Ξαναζωντανεύει η πλατεία Ομονοίας - Το βίντεο του Κώστα Μπακογιάννη
Διαφήμιση

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχει παραδοθεί στους πολίτες η πλατεία Ομονοίας στη νέα της μορφή, μετά και την ολοκλήρωση της πρώτης δοκιμής του συντριβανιού.

Οι ετοιμασίες είναι πυρετώδεις και οι εργαζόμενοι βάζουν τις τελευταίες πινελιές σε μια πλατεία που έχει αλλάξει πρόσωπο πολλές φορές από το 1846, οπότε κατασκευάστηκε και ονομάστηκε πλατεία Όθωνος.

Η ανακαίνιση, κόστισε 500.000 ευρώ και αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη στον Δήμο Αθηναίων, ενώ αν και θυμίζει την παλιά μορφή της με το συντριβάνι στο κέντρο, η πλατεία δεν είναι κυκλική, καθώς η διάβαση για τους πεζούς που ενώνει την Πανεπιστημίου και την Αγίου Κωνσταντίνου παραμένει.

Την περασμένη Τετάρτη, ο δήμαρχος της Αθήνας είχε αναρτήσει μια φωτογραφία της πλατείας τραβηγμένη από ψηλά με το σχόλιο «Πάμε να την αγαπήσουμε από την αρχή».

Όπως έχει γίνει γνωστό, το σύνολο της υπάρχουσας επίστρωσης (επιφάνεια 4.500τμ) έχει αντικατασταθεί με πλάκες ψυχρού υλικού, οι οποίες θα συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες, συμβάλλοντας αποφασιστικά και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της πλατείας.

Με πληροφορίες από: news247.gr

Διαφήμιση