Αρχική Ζώα Θηλυκός λύκος ταξίδεψε χιλιόμετρα και πέθανε στην προσπάθεια να βρει ταίρι

Θηλυκός λύκος ταξίδεψε χιλιόμετρα και πέθανε στην προσπάθεια να βρει ταίρι

0
Λύκος
Διαφήμιση

Ένας θηλυκός λύκος ταξίδεψε περίπου 8.712 μίλια, διασχίζοντας τις ΗΠΑ για να βρει ταίρι, αλλά πέθανε πριν τα καταφέρει. Κατά μέσο όρο περπάταγε 13 μίλια κάθε μέρα, ενώ εντοπίστηκε δυο φορές στο Όρεγκον, φτάνοντας μέχρι και τη Νεβάδα.

Σύμφωνα με τη «The Guardian», το υπό εξαφάνιση ζώο, η νεαρή OR-54, όπως την ονόμασαν οι επιστήμονες, ξεκίνησε το οδοιπορικό της τον Ιανουάριο του 2018 και για διάστημα δυο χρόνων περιπλανήθηκε σε βουνά και βοσκοτόπια, σκοτώνοντας κάποιες φορές και άλλα ζώα από κοπάδια για να επιβιώσει. Σε όλη αυτή τη διαδρομή της, οι επιστήμονες παρακολουθούσαν τις κινήσεις της, μέσω ενός κολάρου ασύρματων πομπών.

Λύκος

Η βιολόγος Amaroq Weiss ανέφερε: «Όταν οι λύκοι γίνονται περίπου δυο ετών, φεύγουν από την αγέλη όπου γεννήθηκαν και βγαίνουν στον κόσμο ψάχνοντας ταίρι και δική τους γη. Το γεγονός πως η OR-54 δεν βρήκε ποτέ ταίρι μας πληροφορεί πως δεν υπάρχουν αρκετοί λύκοι στις περιοχές που περιπλανήθηκε».

Παρ’ όλα αυτά, η ιστορία της OR-54 δεν είχε αίσιο τέλος, αφού την βρήκαν νεκρή στην κομητεία Σάστα. Το αρμόδιο τμήμα άγριας ζωής της Καλιφόρνια θα διεξάγει νεκροψία για την αιτία θανάτου, καθώς ήταν μόλις τριών ετών.

Το ταξίδι της OR-54 την έφτασε νοτιότερα της Καλιφόρνιας από οποιονδήποτε άλλο λύκο από το 1924, όταν το είδος εξαλείφθηκε. Οι λύκοι αναζητούν ταίρι αφήνοντας σημάδια ούρων και επιστρέφουν λίγο αργότερα για να ελέγξουν.

Λύκος

Πέρυσι το φθινόπωρο η μπαταρία στο κολάρο της άρχισε να τελειώνει και οι εκπομπές σήματος έγιναν πιο σπάνιες. Τα δεδομένα που έφταναν έδειξαν το κολάρο σε ένα σημείο φέτος τον χειμώνα, ακίνητο. Όταν εντόπισαν την τοποθεσία, βρήκαν εκεί και το κουφάρι της.

Η Amaroq Weiss χαρακτήρισε δύσκολη την ζωή των λύκων, σημειώνοντας πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα μπορούσε να πεθάνει ένας νεαρός λύκος, όπως να είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από κάποιο ελάφι πάνω στο κυνήγι, να είχε πνιγεί τρώγοντας το συκώτι κάποιου ρακούν, να τον χτυπήσει αυτοκίνητο ή να τον σκοτώσει κάποιος λαθροκυνηγός.

Οι γκρίζοι λύκοι, που κάποτε υπήρχαν σε μεγάλο αριθμό στις ΗΠΑ, σχεδόν εξοντώθηκαν τον  19ο και 20ο αιώνα, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης. Παρ’ όλο που γίνονται προσπάθειες, ώστε να αυξηθεί ο πληθυσμός τους, ο αριθμός τους παραμένει χαμηλός. Η Καλιφόρνια έχει καταγράψει περίπου 20 λύκους από τότε που επέστρεψαν στο Όρεγκον το 2011.

Πηγή: theguardian.com

Διαφήμιση