Αρχική Περιβάλλον Θεαματική πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την χώρα

Θεαματική πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την χώρα

0
Καιρός
Διαφήμιση

Σύμφωνα με την Ηellenic Weather, ψυχρές αέριες μάζες επηρεάζουν τον καιρό της χώρας μας από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (5/02) από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά με θεαματική πτώση της θερμοκρασίας και κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές.

Ο καιρός σήμερα

Την Τετάρτη (5/2) προβλέπεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά, βαθμιαία έως αργά τη νύχτα σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από τα βόρεια.

Καιρός

Στην Αττική από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα και από τη νύχτα στα υπόλοιπα ορεινά.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Σε σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και από το μεσημέρι στα ημιορεινά.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Πέμπτης

Καιρός

Την Πέμπτη (6/2) θα έχουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες και συνέχιση της κακοκαιρίας. Πιο συγκεκριμένα, στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια  τμήματα. Στις προαναφερθείσες περιοχές ο καιρός μέσα στην ημέρα θα παρουσιάσει βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, έως τις πρωινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, έως το μεσημέρι στην Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες και έως το βράδυ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) της κεντρικής-ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, που πρόσκαιρα κατά τόπους κυρίως στα βόρεια θα είναι πυκνές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση στα δυτικά το βράδυ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώσηΠαγετός θα σημειωθεί τοπικά στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή

Καιρός

Την Παρασκευή (7/2) η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με λιγότερη ένταση. Συγκεκριμένα, στα ανατολικά και τα νότια θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια σποραδικές καταιγίδες . Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Μπορείτε να δείτε τον καιρό σε οποιαδήποτε περιοχή πατώντας εδώ.

Διαφήμιση