Αρχική Περιβάλλον Συγκλονιστικός Χοακίν Φίνιξ στα Όσκαρ – Η αναφορά του στην oικολογία

Συγκλονιστικός Χοακίν Φίνιξ στα Όσκαρ – Η αναφορά του στην oικολογία

0
Χοακίν Φοίνιξ
Διαφήμιση

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία και την άσχημη αντιμετώπιση των ανθρώπων ως προς τη «μητέρα φύση» αναφέρθηκε ο γνωστός ηθοποιός Χοακίν Φίνιξ. 

Μετά την παραλαβή του όσκαρ ‘Α ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Τζόκερ», έστειλε ηχηρό μήνυμα με τα λεγόμενά του, θέλοντας να αφυπνίσει τον κόσμο. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Νομίζω ότι όταν μιλάμε για ανισότητα μεταξύ φύλων, ή για ρατσισμό, για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, για τα δικαιώματα των ιθαγενών, τα δικαιώματα των ζώων, αναφερόμαστε πάντα στην καταπολέμηση της αδικίας. Mιλάμε για την καταπολέμηση της πεποίθησης ότι ένα έθνος, μια φυλή, ένα φύλο ή ένα είδος έχει το δικαίωμα να κυριαρχεί, να ελέγχει, να χρησιμοποιεί και να εκμεταλλεύεται έναν άλλο χωρίς να τιμωρείται».

Χοακίν Φίνιξ

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι έχουμε αποσυνδεθεί πολύ από τον φυσικό κόσμο. Αν είμαστε ένοχοι για κάτι είναι το ότι έχουμε αναπτύξει μια εγωκεντρική θέαση του κόσμου, την πεποίθηση ότι είμαστε το κέντρο του σύμπαντος. Πηγαίνουμε στη φύση και “κλέβουμε” τους πόρους της. Αισθανόμαστε ότι έχουμε το δικαίωμα να γονιμοποιήσουμε τεχνητά μια αγελάδα και όταν γεννά το μωρό της, της το κλέβουμε, παρ’ όλο που οι κραυγές της αγωνίας της είναι αδιαμφισβήτητες. Στη συνέχεια παίρνουμε το γάλα της που προοριζόταν για το μοσχαράκι και το βάζουμε στον καφέ και τα δημητριακά μας».

Eπίσης, τόνισε: «Mερικές φορές οι άνθρωποι φοβούνται την ιδέα της προσωπικής αλλαγής επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να θυσιάσουμε κάτι, να δώσουμε κάτι (για να την επιτύχουμε). Όμως οι άνθρωποι, στα καλύτερά μας, είμαστε τόσο εφευρετικοί και δημιουργικοί και έξυπνοι. Και νομίζω ότι όταν χρησιμοποιούμε την αγάπη και τη συμπόνια ως κατευθυντήριες αρχές μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε, να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε συστήματα αλλαγής που είναι επωφελείς για όλα τα όντα του πλανήτη και για το περιβάλλον».

Το φιλμ ευαισθητοποίησης

Xoακίν Φίνιξ

Μετά την υποψηφιότητά του για Όσκαρ, ο Χοακίν Φίνιξ πρωταγωνιστεί σε ένα φιλμ διάρκειας δύο λεπτών με τίτλο «Guardians of Life», το οποίο έχει σκοπό να προσελκύσει την προσοχή στις καταστροφικές πυρκαγιές στον πλανήτη, στον Αμαζόνιο και στην Αυστραλία, στην αποψίλωση των δασών και στην κλιματική κρίση στο σύνολό της.

Με «ένα σήμα συναγερμού» για την αποψίλωση των δασών, την απώλεια της βιοποικιλότητας και τα δεινά των αυτόχθονων κοινοτήτων, η ταινία απευθύνει έκκληση για δράση για την κλιματική και οικολογική επείγουσα ανάγκη.

Χοακίν Φίνιξ

«Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι υπάρχει ακόμα χρόνος, αλλά μόνο εάν ενεργήσουμε τώρα και κάνουμε σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο που καταναλώνουμε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τις κυβερνήσεις να λύσουν αυτά τα προβλήματα για εμάς. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τις εκλογές για να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτές τις αλλαγές. Έχουμε προσωπική ευθύνη να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας και να δράσουμε τώρα» δήλωσε ο Χοακίν Φίνιξ.

Τέλος, να επισημανθεί πως o δημοφιλής ηθοποιός φροντίζει με κάθε τρόπο να τιμήσει τα λεγόμενα του και ένας από αυτούς είναι το να φοράει ρούχα τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον σε κάθε δημόσια εμφάνισή του.

Με πληροφορίες από: hollywoodreporter.com/news247.gr/cnn.gr

Διαφήμιση