Αρχική Τεχνολογία 11 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια μέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο

11 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια μέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο

0
Kids@safety, Internet, κινητό και παιδί
Διαφήμιση

Η 11η Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Παγκοσμίως, παραπάνω από 9 στα 10 παιδιά μεταξύ 7 και 12 ετών έχουν στην κατοχή τους μια συσκευή που συνδέεται στο διαδίκτυο. Παρ’ όλα αυτά, οι γονείς μιλούν και εξηγούν στα παιδιά τους τους κινδύνους του διαδικτύου κατά μέσο όρο μόλις 46 λεπτά σε όλη τους την παιδική ηλικία.

Η WIND, ως η πρώτη εταιρεία τηλεπικοινωνίων στην Ελλάδα που αναγνώρισε την ανάγκη για συνεχή και ορθή ενημέρωση των γονιών και των παιδιών πάνω στις νέες τεχνολογίες, υλοποιεί από το 2010 το ενημερωτικό πρόγραμμα «Kids@safety, Internet, κινητό και παιδί».

Κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι να ενημερώνονται οι γονείς για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τη κακή χρήση του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου. Επίσης, να προωθήσει τις θετικές πλευρές των τεχνολογιών, ως εργαλεία της καθημερινής μας ζωή, να ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ ανηλίκων και γονέων σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου και να προωθήσει την κριτική σκέψη.

Πλοήγηση

Η σχετική ιστοσελίδα του προγράμματος της WIND (www.kidsatsafety.gr) παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, ειδήσεις και οπτικοακουστικό υλικό με συμβουλές προς τους γονείς, τα παιδιά και τους εφήβους, έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών στο διαδίκτυο και τη χρήση του, ενώ παραπέμπει και σε ιστοσελίδες ελληνικών οργανισμών που ασχολούνται με την προστασία των παιδιών.

Σημαντικό μέρος του προγράμματος είναι και η συνεργασία με τη Διεύθυνση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η WIND από το 2011 στηρίζει έμπρακτα την δράση Cyberkid ως αποκλειστικός χορηγός της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα CYBERKID και της ιστοσελίδας www.cyberkid.gr που αποτελούν πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εφαρμογή για κινητά CYBERKID δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μέσα από τη Γραμμή SOS – Cyber Alert, να επικοινωνούν άμεσα (touchscreen call) και σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με αξιωματικούς του Κέντρου Επιχειρήσεων Διαδικτυακών Απειλών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. ,

Ενημερωθείτε σήμερα για τους κινδύνους του διαδικτύου εδώ

Aκόμα περισσότερα στις ακόλουθες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης: https://www.facebook.com/KidsAtSafety/ , https://www.instagram.com/kidsatsafety/?hl=el

Διαφήμιση