Αρχική Ειδήσεις Οι ΗΠΑ εξαιρούν από τους δασμούς λάδι, τυριά και κρασί από την...

Οι ΗΠΑ εξαιρούν από τους δασμούς λάδι, τυριά και κρασί από την Ελλάδα

0
dasmoi
Διαφήμιση

Οι ΗΠΑ για δεύτερη φορά εξαιρούν από τους δασμούς που έχουν επιβάλλει σε προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το λάδι, τα τυριά και το κρασί της χώρας μας.

Με απόφαση του υπουργού Εμπορίου, το ελληνικό λάδι, τα προϊόντα ελιάς, τα τυριά, τα κρασιά και τα συναφή εξαγωγικά προϊόντα προς τις ΗΠΑ, ήταν εκτός της αναθεωρημένες λίστας προϊόντων που υπόκεινται στις αμερικανικές κυρώσεις.

Οι διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, συνεχίζονται προκειμένου να απαλειφθούν οι δασμοί και στα ροδάκινα, που από τον περασμένο Οκτώβριο έχουν επιβαρυνθεί με ένα υπερβολικό κόστος από την σχετική απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου.

Μ.Βορίδης: Αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη στην οποία είχε εμπλακεί προσωπικά ο πρωθυπουργός

Στη μη συμπερίληψη σημαντικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων, από τον νέο κύκλο δασμών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής & Εμπορίου για την αναθεώρηση της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής 2021-2027.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, παρά την πρόσθετη επιβολή δασμών, η Ελλάδα πέτυχε να μη συμπεριληφθούν σημαντικά ελληνικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο, οι βρώσιμες ελιές και το κρασί.

«Αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη στην οποία είχε εμπλακεί προσωπικά ο πρωθυπουργός», σημείωσε.

Διαφήμιση