Αρχική Περιβάλλον Μειώνεται το πρόστιμο για τους ΧΑΔΑ!

Μειώνεται το πρόστιμο για τους ΧΑΔΑ!

0
Χωματερή, ΧΑΔΑ
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Διαφήμιση

Η Ελλάδα είναι η χώρα όπου τα πάντα είναι εφικτά. Ακόμη και η μείωση των προστίμων από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη συνεχιζόμενη λειτουργία των παράνομων χωματερών!

Όπως αναφέρει το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως “απόρροια της προόδου” που έχει επιτευχθεί στον τομέα αυτό μέσα στο β’ εξάμηνο του 2019, το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ αποφάσισε να μειώσει κατά 400.000 ευρώ το πρόστιμο σε ετήσια βάση.

Οι 5 “τυχεροί”

Χωματερή, ΧΑΔΑ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ – ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά την παύση λειτουργίας των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στις εξής περιοχές:

  • στην Κάσο
  • την Πάτμο
  • τη Σίκινο
  • την Κέα
  • την Κάρυστο

“Μέσα σε ένα εξάμηνο αντιμετωπίσαμε με επιτυχία 5 περιπτώσεις Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων. Για το τρέχον έτος, έχουμε δρομολογήσει να κλείσουν 15-17 παράνομες χωματερές, από τις συνολικά 52 στη χώρα”, επισήμανε ο ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος. “Δεν εφησυχάζουμε. Στόχος μας είναι έως το τέλος του 2021 να έχουμε μηδενίσει τα πρόστιμα”.

Τα υπόλοιπα 4,8 εκατ. ευρώ

Χωματερές, ΧΑΔΑ

Πλέον, η Ελλάδα καλείται να πληρώσει για το β’ εξάμηνο του 2019, διοικητικό πρόστιμο μειωμένο κατά 200.000 ευρώ, που σημαίνει μείωση κατά 400.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, αυτή η απόφαση δεν σημαίνει οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος με τις ανεξέλεγκτες χωματερές. Με βάση τις υφιστάμενες αποφάσεις, η Ελλάδα θα κληθεί να πληρώσει 4,8 εκατ. ευρώ για τις εναπομείνασες παράνομες εν λειτουργία χωματερές.

Διαφήμιση