Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Χανιά: Μαθητές συμμετείχαν σε δράση φύτευσης στον κόμβο της Ευαγγελίστριας

Χανιά: Μαθητές συμμετείχαν σε δράση φύτευσης στον κόμβο της Ευαγγελίστριας

0
Χανιά: Μαθητές συμμετείχαν σε δράση φύτευσης στον κόμβο της Ευαγγελίστριας
Διαφήμιση

Μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, έστειλαν οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων που συμμετείχαν σε δράση φύτευσης και καλλωπισμού του εσωτερικού χώρου κυκλικού κόμβου που κατασκευάστηκε από τον Δήμο Χανίων, στην πλατεία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Χαλέπας.

Η χαμηλή φύτευση, με την τοποθέτηση θαμνωδών φυτών, προκειμένου να μην εμποδίζεται η ορατότητα των οδηγών, πραγματοποιήθηκε από:

  • τη διεύθυνση Περιβάλλοντος Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων
  • την αντιδημαρχία Παιδείας, σε συνεργασία με τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων
  • τους εκπαιδευτικούς
  • τους μαθητές και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων

Το «παρών» στη δράση έδωσαν:

  • ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης
  • ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Μιχάλης Τσουπάκης
  • ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης
  • ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Βλαζάκης
  • εκπαιδευτικοί και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου

Η ανακοίνωση του 10ου Δημοτικού Σχολείου

Χανιά: Μαθητές συμμετείχαν σε δράση φύτευσης στον κόμβο της Ευαγγελίστριας

«Η σχολική κοινότητα του 10ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χανίων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Χανίων κ. Σημανδηράκη Παναγιώτη και τους αντιδημάρχους Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας κ. Τσουπάκη Μιχαήλ και Παιδείας κ. Βαρδάκη Αντώνη, που συνέβαλαν ώστε να υλοποιηθεί η επιθυμία-δράση των μαθητών/τριών μας για τη φύτευση του κόμβου της Χαλέπας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Βαρδάκη που συντόνισε αυτή τη δράση.

Η δράση «Νοιάζομαι και δρω για το περιβάλλον» ήταν μια πρωτοβουλία των μαθητών/τριών του σχολείου μας, στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής αγωγής και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με την ευκαιρία της ανάπλασης του κόμβου της Χαλέπας. Με αυτή τη δράση έβαλαν «χρώμα» στη γειτονιά τους, «υιοθέτησαν συμβολικά τον κόμβο» και υποσχέθηκαν την συνεχή φροντίδα του.

Στη σχολική μας κοινότητα οραματιζόμαστε ένα σχολείο ανοιχτό στην τοπική κοινωνία, ένα σχολείο που παρακολουθεί και αφουγκράζεται τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής για ένα καλύτερο μέλλον, στο πλαίσιο της βιωσιμότητας και στην προοπτική της αειφόρου ανάπτυξης, ενώ παράλληλα διαμορφώνει τους αυριανούς ενεργούς πολίτες, τους περιβαλλοντικά εγγράμματους και κοινωνικά αλληλέγγυους».

Η δήλωση του δημάρχου Χανίων

Χανιά: Μαθητές συμμετείχαν σε δράση φύτευσης στον κόμβο της Ευαγγελίστριας

«Πρόκειται για μια πράξη ευαισθητοποίησης των παιδιών, που τους μεταδίδει την αξία του να συμβάλλουν και αυτά στην προστασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου.

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο είναι εδώ σε μία δράση, που εγκαινιάζει η υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου μαζί με την αντιδημαρχία Παιδείας, την οποία έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε και σε άλλα σημεία της πόλης σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα. Στόχος είναι να καταστήσουμε τους μικρούς πολίτες του Δήμου πιο ενεργούς με έναν βιωματικό τρόπο».

Με πληροφορίες από: Zarpanews

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here