Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Ανακαλύφθηκε ένα καινούριο είδος εντόμου στην Κρήτη

Ανακαλύφθηκε ένα καινούριο είδος εντόμου στην Κρήτη

0
Plusiocampa hoffmanni n.sp2
To τρωγλόβιο Plusiocampa hoffmanni © Κ. Παραγκαμιάν
Διαφήμιση

Για μια ακόμα φορά αναδεικνύεται το πόσα εντυπωσιακά είδη υπάρχουν στην Ελλάδα, με την ανακάλυψη ενός ακόμα νέου τρωγλόβιου είδους στην Κρήτη.

To Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας με την υποστήριξη του MAVA και του WWF Ελλάς, υλοποιεί το πρόγραμμα «Διατήρηση της Σπηλαιόβιας Πανίδας της Ελλάδας» το οποίο και έχει αναγνωρίσει μέχρι στιγμής άγνωστα είδη και οικοτόπους στις σπηλιές της χώρας.

Ανάμεσα στην πανίδα που ερευνήθηκε, ανακαλύφθηκαν και κάποια νέα είδη τα οποία και περιγράφονται σε μία μονογραφία που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο European Journal of Taxonomy.

Συνολικά περιγράφονται επτά νέα είδη Διπλούρων (Plusiocampinae) ένα από αυτά, είναι και το τρωγλόβιο Plusiocampa hoffmanni το οποίο είναι ενδημικό της Κρήτης (Ελλάδα) και αφιερώθηκε στη μνήμη του Dr. Hans Lukas “Luc” Hoffmann (23/1/1923 – 21/7/2016) ενός εξαίρετου ανθρώπου, φυσιοδίφη και φιλανθρώπου.

Ο Λουκ Χόφμαν βοήθησε στη δημιουργία πολλών διεθνών οργανισμών διατήρησης της φυσικής μας κληρονομιάς (RAMSAR, IUCN, WWF, κ.ά.) και υποστήριξε έρευνα και δράσεις διατήρησης στη Μεσόγειο και αλλού.

«Η αίσθηση του να βρίσκεις ένα καινούριο είδος, που δεν έχει ξαναδεί ανθρώπινο μάτι, είναι αυτό που με έκανε να ασχοληθώ με την σπηλαιολογία» δήλωσε ο Καλούστ Παραγκαμιάν, διευθυντής του Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας ο οποίος και πρωτοείδε το τρωγλόβιο αυτό το 1992.

Πηγή: WWF

Διαφήμιση