Αρχική Διάστημα Ανακαλύφθηκε η ισχυρότερη έκρηξη της ιστορίας στο σύμπαν

Ανακαλύφθηκε η ισχυρότερη έκρηξη της ιστορίας στο σύμπαν

0
Σύμπαν

Επιστήμονες ήρθαν αντιμέτωποι με την ανακάλυψη μιας έκρηξης στο σύμπαν, στο γαλαξιακό σμήνος του Οφιούχου, περίπου 390 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη.

Πιθανολογείται ότι προήλθε από μία υπερμεγέθη μαύρη τρύπα, σε έναν από τους κεντρικούς γαλαξίες του σμήνους, ενώ άφησε πίσω της μια τεράστια κοιλότητα, 15 φορές μεγαλύτερη από τον γαλαξία μας. 

Η ενέργεια που απελευθερώθηκε από την έκρηξη είναι εκατοντάδες χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από τις τυπικές εκρήξεις, που παρατηρούνται στους γαλαξίες.

Σύμπαν

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τη δρ. Σιμόνα Τζιακιντούτσι του Ερευνητικού Εργαστηρίου του Ναυτικού των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής «The Astrophysical Journal», συνδύασαν παρατηρήσεις από τα διαστημικά τηλεσκόπια Chandra και ΧΜΜ-Newton, καθώς και δύο άλλα επίγεια παρατηρητήρια στην Αυστραλία και στην Ινδία. 

Η εκρηκτική δραστηριότητα της μαύρης τρύπας στον Οφιούχο πρέπει πια να έχει σταματήσει, καθώς οι αστρονόμοι δεν βλέπουν άλλα ίχνη στα ραδιοτηλεσκόπια τους. Όπως ανέφεραν, δεν μπορούν να γνωρίζουν γιατί η συγκεκριμένη έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here