Αρχική Ανακύκλωση Η Θεσσαλονίκη ανακύκλωσε 6,5 τόνους χριστουγεννιάτικων δέντρων

Η Θεσσαλονίκη ανακύκλωσε 6,5 τόνους χριστουγεννιάτικων δέντρων

0
thessaloniki

Οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης συγκέντρωσαν και ανακύκλωσαν 6,5 τόνους χριστουγεννιάτικων δέντρων, στο πλαίσιο της δράσης που έχει αναπτύξει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Η αποκομιδή των ελάτων στην πόλη θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, καθώς όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του κεντρικού δήμου, Νίκος Ζεϊμπέκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 FM, «οι Θεσσαλονικείς φαίνεται πως …αργούν να ξεστολίσουν και εξακολουθούν να αφήνουν δέντρα στα σημεία εναπόθεσης».

Ο δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη δράση του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και άλλοι δήμοι του νομού, με κεντρικό σύνθημα «κανένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στον ΧΥΤΑ» και στόχο τη μετατροπή των ξεραμένων ελάτων σε εδαφοβελτιωτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο σε αναδασωτέες περιοχές.

thessaloniki 2

Πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, ο κ. Ζεϊμπέκης ενημέρωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων σε όσους παραβατούν και είτε εναποθέτουν ανεξέλεγκτα τα ογκώδη απορρίμματα στα πεζοδρόμια, είτε πετούν χύμα τα σκουπίδια έξω από τους κάδους, είτε αφισορυπαίνουν την πόλη.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, στόχος είναι η δημιουργία μιας ομάδας κρούσης–ομάδας ευταξίας, αποτελούμενης από επόπτες καθαριότητας, που θα έχουν τη δυνατότητα να περιπολούν στα δημοτικά διαμερίσματα και πέρα από το να επιβλέπουν και να κάνουν συστάσεις στους δημότες, να μπορούν να κόβουν πρόστιμα σε όσους παραβατούν.

«Είμαστε σε αναμονή απάντησης από τη νομική υπηρεσία του δήμου για το κατά πόσο θα έχουν το δικαίωμα οι επόπτες να κόβουν πρόστιμα. Ωστόσο, το πιο βασικό που θα πρέπει να αλλάξει στην πόλη, για να βελτιωθεί η εικόνα της καθαριότητας, είναι η νοοτροπία και η διάθεση των πολιτών να συμμετέχουν στην προσπάθεια. Στη συνέχεια είναι ο έλεγχος και τελευταία έρχονται τα πρόστιμα» συμπλήρωσε ο κ. Ζεϊμπέκης.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here