Αρχική Καταστροφές Σχέδιο Νόμου για τη θωράκιση της χώρας έναντι φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών

Σχέδιο Νόμου για τη θωράκιση της χώρας έναντι φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών

0
Πλημμύρες
EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ
Διαφήμιση

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της ΓΓΠΠ, αναβάθμιση Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις».

Κοινή αποδοχή

πυρκαγιές

Τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η επιστημονική κοινότητα, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι εμπλεκόμενοι με θέματα Πολιτικής Προστασίας φορείς, καθώς και οι Ενώσεις και Ομοσπονδίες των στελεχών του ΠΣ, τα εργατικά κέντρα, οι ενώσεις των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού της χώρας μας, με δημόσιες ανακοινώσεις, έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στο νέο πλαίσιο για την θωράκιση της χώρας μας έναντι των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.

Τα διαδικαστικά

Αποτελείται από 190 άρθρα, ενώ είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 13 Ιανουαρίου. Μάλιστα όπως ενημερώνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατά τις 14 ημέρες της δημόσιας διαβούλευσης, υπεβλήθησαν 1.962 σχόλια-παρατηρήσεις. Στη βάση αυτών, έγιναν 65 ενσωματώσεις-διορθώσεις στο σχέδιο νόμου, καθώς και 83 σχόλια-διευκρινήσεις-προσθήκες, κατόπιν διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε με τα 14 συναρμόδια υπουργεία.

Η συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής, επί του νομοσχεδίου, θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη 28/1 και Τετάρτη 29/1, η β΄ Ανάγνωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31/1, ενώ το σχέδιο νόμου θα εισαχθεί προς ψήφιση από την Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις 04 Φεβρουαρίου 2020.

Οι διατάξεις

Κάποια ενδεικτικά σημεία του νέου νομοσχεδίου μπορείτε να δείτε στις καρτέλες που ακολουθούν.

πολιτικη προστασια3

πολιτικη προστασια2

πολιτικη προστασια4

πολιτικη προστασια5

Διαφήμιση