Αρχική Περιβάλλον Ψαρεύοντας …σκουπίδια στον Θερμαϊκό

Ψαρεύοντας …σκουπίδια στον Θερμαϊκό

0
Ψαρεύοντας ...σκουπίδια στον Θερμαϊκό
Διαφήμιση

Μπορεί η Θεσσαλονίκη να εφαρμόζει με επιτυχία πρόγραμμα ανακύκλωσης των φυσικών  χριστουγεννιάτικων δέντρων μετά τις γιορτές, όμως έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει ώστε να θεωρηθεί ότι κάνει σωστή διαχείριση των σκουπιδιών της.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2019 συλλέχθηκαν από τον Θερμαϊκό κόλπο περισσότερα από 800 κιλά απορριμμάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος Fishing For Litter που πραγματοποιήθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, σε συνεργασία και με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδη.

888 κιλά σκουπιδιών

Ψαρεύοντας ...σκουπίδια στον Θερμαϊκό

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του προγράμματος από την iSea, Ρωξάνη Νασάν Αγά-Σπυριδοπούλου, δύο αλιευτικά σκάφη έβγαλαν με τα δίχτυα τους, μαζί με την ψαριά, συνολικά 888 κιλά απορριμμάτων. “Το 65% απ΄αυτά, ήταν πλαστικά μπουκάλια, σακούλες και αλιευτικά εργαλεία” τα οποία όμως δεν μπορούν να ανακυκλωθούν λόγω προχωρημένων αλλοιώσεων.

Με τη βοήθεια των ψαράδων

Ψαρεύοντας ...σκουπίδια στον Θερμαϊκό

Στο πρόγραμμα «Ψαρεύοντας απορρίμματα» συμμετέχει ενεργά και ο αλιευτικός κλάδος. Οι επαγγελματίες αλιείς καλούνται να συλλέξουν απορρίμματα θαλάσσης που συσσωρεύονται στα δίχτυα τους ως μέρος της συνήθους αλιευτικής τους δραστηριότητας. Στη συνέχεια τα σκουπίδια αυτά καταγράφονται, ζυγίζονται και αποθηκεύονται πάνω στο σκάφος σε σακούλες που προσφέρονται από το πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορούν να οδηγηθούν στην ακτή με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Διαφήμιση