Αρχική Περιβάλλον Η προσβασιμότητα στο επίκεντρο της συζήτησης ΥΦΥΠΕΝ-Συνηγόρου του Πολίτη

Η προσβασιμότητα στο επίκεντρο της συζήτησης ΥΦΥΠΕΝ-Συνηγόρου του Πολίτη

0
IMG 20200115 165037
Διαφήμιση

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, επισκέφθηκε τον Συνήγορο του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη για να ενημερωθεί για θέματα που μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Κοινή θεματολογία

Κατά την πρώτη συνεργασία που είχαν ο Υφυπουργός με τον Συνήγορο του Πολίτη και τον Βοηθό Συνήγορο, Ιωάννη Σαγιά, συζητήθηκαν μια σειρά αναφορών από πολίτες και Φορείς που αφορούν:

  • τις Υπηρεσίες Δόμησης
  • τις απαλλοτριώσεις και τη μη καταβολή αποζημιώσεων γι’ αυτές
  • τη διαδικασίας μεταφοράς συντελεστή δόμησης,
  • την ηχορύπανση,
  • τη χωροταξική παραβατικότητα στους δρόμους και τους πεζοδρόμους
  • τη βαδισιμότητα αλλά και
  • την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στα δημόσια κτίρια.

«Υπάρχει σύμπτωση στις διαπιστώσεις μας καθώς αρκετά ζητήματα χρονίζουν και είναι αρκετά σύνθετα και δισεπίλυτα. Διακρίναμε μία ειλικρινή διάθεση για όλα τα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υφυπουργού. Προσδοκούμε στο μέλλον να έχουμε μία σειρά συναντήσεων σε όλα τα θέματα που έθιξε ο κ. Οικονόμου, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες, εφικτές λύσεις των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας», δήλωσε ο κ. Ποττάκης

Η προσβασιμότητα στα Δημόσια Κτίρια

ΑμεΑ

Ειδικά για την προσβασιμότητα στα δημόσια κτίρια, ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε ότι μέσα στο άμεσα προσεχές διάστημα θα έχει υπογραφεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τον Οδηγό Προσαρμογής τους. Επίσης, εντός του έτους θα τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα η προσαρμογή προσβασιμότητας των δημόσιων κτιρίων, που έχουν μεγάλη συνάθροιση κοινού. «Το ζήτημα προσβασιμότητας στα δημόσια κτίρια είναι τεράστιο και αριθμητικά -αναφορικά με το πλήθος των ακινήτων- αλλά και ηθικά, λόγω του αναφαίρετου δικαιώματος στην ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών».

Και η χωροταξία

Τη σπουδαιότητα των ζητημάτων χωροταξίας που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών καταδεικνύουν τα στοιχεία του Συνηγόρου του Πολίτη. Σύμφωνα με αυτά, από το 2011 έως σήμερα, από όλες τις αναφορές πολιτών που καταγράφει και χειρίζεται η Ανεξάρτητη Αρχή, τα ζητήματα Χωροταξίας κατέχουν σταθερά την 3η θέση.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙσπανική εκπομπή προβάλει Πήλιο και Μετέωρα διεθνώς
Επόμενο άρθροΤρίκαλα: Ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο στο Ληθαίο ποταμό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ