Αρχική Μεταφορές Προς παραχώρηση 25 περιαστικές γραμμές του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ

Προς παραχώρηση 25 περιαστικές γραμμές του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ

0
leoforeia
Διαφήμιση

Δόθηκε η έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), για την ανάθεση στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης 25 περιαστικών γραμμών του ΟΑΣΘ για δύο χρόνια.

«Μετά από διεξοδική συζήτηση και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων μερών, ενσωματώσαμε στο τελικό σχέδιο της σύμβασης κάποιες βελτιωτικές προσθήκες, με τις οποίες μεταξύ άλλων κατοχυρώνεται η ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως και ο ελεγκτικός μηχανισμός εκ μέρους του ΟΣΕΘ και διευθετούνται ζητήματα για την εγκατάσταση των εκδοτικών και ακυρωτικών εισιτηρίων εντός των λεωφορείων και άλλα τηλεματικής, που θα γίνουν με δαπάνες του ΟΑΣΘ», επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας.

Κατά τον ίδιο, σήμερα αναμένεται να  εγκριθεί και τυπικά το σχέδιο σύμβασης με τις βελτιωτικές του προσθήκες το διοικητικό συμβούλιο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και όπως εκτίμησε ο κ. Τόσκας την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου θα είναι έτοιμο το τελικό διαβιβαστικό έγγραφο για να αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Διατύπωσε, επίσης, την εκτίμηση ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα βγει το αργότερο σε ένα μήνα από την ημέρα κατάθεσης του σχεδίου σύμβασης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τόσκας, σημείωσε ότι τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης θα λαμβάνουν ετησίως έως 18 εκατ. ευρώ συν το ΦΠΑ για την εκτέλεση των δρομολογίων των 25 περιαστικών γραμμών του ΟΑΣΘ. Σημείωσε, ότι από τα 120 οχήματα που θα μπουν στη «μάχη εξυπηρέτησης των πολιτών», τα 75 είναι της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και τα υπόλοιπα των ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, Σερρών και Κιλκίς, ενώ διευκρίνισε ότι τα 101 οχήματα θα βρίσκονται στους δρόμους καθημερινά και τα 19 θα είναι εφεδρικά.

Διαφήμιση