Αρχική Ειδήσεις Προς απόσυρση οδεύουν τα νομίσματα των 1 και 2 λεπτών

Προς απόσυρση οδεύουν τα νομίσματα των 1 και 2 λεπτών

0
Διαφήμιση

Την απόσυρση των 1 και 2 λεπτών (cents) του ευρώ, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «κάτι που θα μπορούσε να εξοικονομήσει αρκετά κονδύλια, καθώς το κόστος παραγωγής και διαχείρισής τους πολλές φορές ξεπερνούν την ονομαστική τους αξία», αναφέρεται σε έγγραφο της Κομισιόν.

Το πιθανό αυτό μέτρο περιλαμβάνεται στο εκτελεστικό σχέδιο της ΕΕ για το τρέχον έτος, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και προβλέπεται να τεθεί σε εφαρμογή την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, έπειτα από αξιολόγηση της χρήσης των δύο νομισμάτων του ευρώ με τη μικρότερη αξία.

Οι Βρυξέλλες προσανατολίζονται στο να εισάγουν κανονισμούς στρογγυλοποίησης στα ποσά των καταναλωτικών αγαθών σε όλα τα μέλη της ΕΕ, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να πληρώνουν χρησιμοποιώντας τα νομίσματα του 1 και 2 λεπτών. Η στρογγυλοποίηση θα είναι το πρώτο βήμα για την τελειωτική απόσυρσή τους.

Μεταξύ των 19 χωρών του ευρώ, η Ολλανδία, η Φιλανδία, η Ιταλία και το Βέλγιο, ήδη έχουν θεσπίσει κανονισμούς για να ενθαρρύνεται η στρογγυλοποίηση των ποσών στις πληρωμές με μετρητά, σε μία προσπάθεια να μειωθεί η χρήση των δύο αυτών νομισμάτων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ κλιματική αλλαγή απειλεί την Ελλάδα με ερημοποίηση
Επόμενο άρθροΕΚΤΑΚΤΟ: Πυρκαγιά κοντά στο καταφύγιο του Ταϋγέτου