Αρχική Ζώα Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επέμβαση καταρράκτη σε γορίλα

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επέμβαση καταρράκτη σε γορίλα

0
gorilas
Διαφήμιση

Μια ομάδα γιατρών σε συνεργασία με κτηνιάτρους στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εγχείριση καταρράκτη σε γορίλα.

Ο χειρούργος – οφθαλμίατρος που έκανε την επέμβαση έχει εγχειρίσει στο παρελθόν από νεογέννητα μέχρι ανθρώπους 105 ετών, αλλά ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο σε γορίλα. Οι ανατομικές ομοιότητες μεταξύ ανθρώπων και γορίλων σήμαιναν πως η διαδικασία δεν θα ήταν πολύ δύσκολη, σημείωσε ο ζωολογικός κήπος.

Η ομάδα οφθαλμιάτρων και αναισθησιολόγων κλήθηκε από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο για να βοηθήσει στην πρώτη επέμβαση καταρράκτη σε γορίλα, που έχει γίνει ποτέ.

gorilas 2

Οι φροντιστές της τρίχρονης Λέσλι πιστεύουν πως ο καταρράκτης προκλήθηκε από πτώση όταν η ίδια «εξασκούσε τις ικανότητές της στο σκαρφάλωμα ή λόγω έντονου παιχνιδιού με άλλους νεαρούς γορίλες».

Πλέον η Λέσλι, χαίρει άκρας υγείας και επέστρεψε στην αγέλη της, όπου και αναρρώνει από την επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου και ανακοινώθηκε μόλις χτες.

Πηγή: BBC

Διαφήμιση