Αρχική Τεχνολογία Πόλη του μέλλοντος δια… χειρός Toyota

Πόλη του μέλλοντος δια… χειρός Toyota

0
japantoyota
Διαφήμιση

Μια πρωτότυπη “πόλη του μέλλοντος” φιλοδοξεί να στήσει η εταιρεία Toyota στους πρόποδες του όρου Φούτζι στην Ιαπωνία. Όπως ανακοινώθηκε στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών CES 2020 στο Λας Βέγκας, η πόλη, που θα αποτελέσει ένα «εργαστήριο» εφαρμογής καινοτομιών, θα διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα της τεχνολογίας, όπως κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, πλήρως αυτόνομα οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, «έξυπνα» σπίτια, οικιακά και άλλα ρομπότ, συστήματα τεχνητής νοημοσύνης κ.α.

Ένας θαυμαστός καινούργιος κόσμος

τεχνολογια (10)

Οι υποδομές θα ελέγχονται από ψηφιακό λειτουργικό σύστημα, ενώ άνθρωποι, κτίρια και αυτοκίνητα θα επικοινωνούν συνεχώς μεταξύ τους μέσω διαδικτυακής ανταλλαγής δεδομένων και μιας πληθώρας αισθητήρων. Η πόλη θα είναι πλήρως βιώσιμη ενεργειακά, με κτίρια κυρίως από ξύλο, με ελάχιστο «αποτύπωμα άνθρακα», ευρεία χρήση φωτοβολταϊκών στις στέγες, υδροπονικές καλλιέργειες κ.α.

Επίσης, θα έχει πολλά πάρκα αναψυχής, ώστε να διευκολύνει την κοινοτική ζωή, θα δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου που πρόκειται να κλείσει και θα πάρει την ονομασία «Υφασμένη Πόλη», μια αναφορά στο ξεκίνημα της εταιρείας ως κατασκευάστριας κλωστοϋφαντουργικού εξοπλισμού. Η φουτουριστική πόλη, με αρχικό πληθυσμό 2.000 ατόμων, θα αποτελέσει μόνιμη κατοικία για υπάλληλους της Toyota, ερευνητές και άλλους κατοίκους.

710 στρέμματα

Το έργο θα ξεκινήσει στις αρχές του 2021 με πυρήνα μια έκταση 710 στρεμμάτων. Ο σχεδιασμός έχει ανατεθεί στον Δανό αρχιτέκτονα Μπιάρκε Ίνγκελς, η εταιρεία του οποίου σχεδίασε το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 2 στη Νέα Υόρκη, τα γραφεία της Google στη Σίλικον Βάλεϊ και στο Λονδίνο, το Lego House στη Δανία και άλλα έργα υψηλού προφίλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση